• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Olimpijakosa malterom po Obradoviću

"Bilo je jako bolno u prvom trenutku, nekih 30 sekundi sam sedeo na parketu", preneo je naš trener za "Press".

 Navijači Olimpijakosa malterom po Obradoviću  Izvor: MONDO

Kada neko nekoga mrzi, ma šta bio povod, ne bira načine da mu naudi. Tako se i naš trener Željko Obradović našao sa bolnom grimasom na podu u finalu grčkog Kupa, meču punom negativne energije između Panatinaikosa i Olimpijakosa (81:79).

Navijači Olimpijakosa pogodili su Obradovića malterom, tačnije delom zida sportske dvorane, u kojoj je njihov večiti rival slavio nacionalni Kup i na najbolji način zaboravio eliminaciju od Partizana u Evroligi.

"Pogodili su me malterom u nogu. Bilo je jako bolno u prvom trenutku, nekih 30 sekundi sam sedeo na parketu, posle sam ustao i normalno vodio utakmicu. Od silnog uzbuđenja nisam više osećao bol. Tek uveče sam video da mi je noga otekla i da boli, ali nije strašno, sad je sve u redu", otkriva Obradović za "Press".

Dakle, Željko je dobro, tako da je priča mogla da ode na pravu, sportsku stranu.

Kažu da u životu bol može vam da nanese samo neko koga volite. Upravo to se dogodilo Željku Obradoviću. "Njegov" Partizan eliminisao ga je iz Evrolige.

"Znate šta, život ide dalje. Uvek sam govorio da je prošlost nešto na šta se povremeno osvrneš, izvučeš pouke i ideš dalje. Život je uvek budućnost. U međuvremenu, došla je ta pobeda nad Olimpijakosom, zbog koje sam stvarno presrećan. Ovo je moja deveta sezona u Panatinaikosu i 15. osvojeni trofej, a poslednja pobeda i poslednja titula uvek je najslađa", nastavio je Obradović.

Mnogima je kroz glavu prošlo "kako će Željko opravdati vlasnicima Panatinaikosa da je najskuplji tim Evrope eliminisan od tima, čijih 12 igrača zarađuju kao jedan Panatinaikosov".

"S obzirom na budžet i kvalitet tima i činjenicu da smo prvaci Evrope, ostvarili smo negativan rezultat u Evroligi, ali nikakvih pritisaka nije bilo. Čak naprotiv, braća Janakopulos, Pavlos i Tanasis, dali su nam veliku podršku. Navijači, njih oko 200, došli su pre utakmice sa Olimpijakosom da nas podrže. Istakli su jedan transparent na kojem je pisalo otprilike: "Dosta ste vi nas držali visoko, vreme je da mi vas podržimo". Protumačio sam to kao poruku da će ostati uz nas čak i ako izgubimo od Olimpijakosa".

I u Grčkoj važi ona srpska "neka komšiji crkne krava". Likovali su olimpijakosovi navijači posle plasmana u četvrtfinale Evrolige njihovog tima, odnosno eliminacije rivalskog.

"Rekao sam i igračima da ne može baš sve da se dobije. Za ovih devet godina, od mogućih 29 finala igrali smo 18, a verujem da ćemo igrati i finale grčkog prvenstva. Ponavljam, izuzetno nam znači osvajanje Kupa. Stvorila se bila negativna atmosfera pošto su oni prošli u Evroligi, a mi nismo. Iako smo nastavili da radimo normalno, situacija je bila negativna po nas", dodaje nekadašnji selektor Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore.

Ko bi rekao, ali Željko će četvrtfinale Evrolige gledati na TV. Kada je već tako, mogao bi da u stilu stručnog komentatora analizira meč TAU Keramika - Partizan u utorak, uz konstataciju ko je u ovom trenutku bliži pobedi.

"Ne bih, pošto nisam gledao mnogo TAU ove sezone. To ostavljam vama novinarima. Važno je to što su crno-beli izbegli majstoricu sa Cibonom, pa mogu dobro da se pripreme. Moje srce je uz Partizan, kome želim ne samo da se plasira na "Fajnal For", nego da osvoji Evroligu", poručio je Obradović iz Grčke.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC