• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potres u Podgorici: Budućnost otpustila Vilijamsa!

Autor mondo.rs

Budućnost u utorak uveče mora da pobedi Crvenu zvezdu kako ne bi ispala iz plejofa ABA lige, a događaji u Podgorici pred taj duel ne doprinose utisku o pozitivnoj atmosferi.

"Šok terapija".

Samo, što je u podgoričkog verziji iz 2017. otkaz dobio košarkaš sa najzvučnijim imenom u ekipi, a ne trener, kako to obično biva.

Budućnost je otpustila američkog pleja Markusa Vilijamsa dva dana uoči druge utakmice četvrtfinalne serije ABA plejofa sa Crvenom zvezdom, u "Morači", u kojoj tim grčkog trenera Ilijasa Zurosa mora da pobedi kako ne bi bio eliminisan.

"Markus Vilijams nije više u našem timu. To je odluka koju smo doneli zajedno sa ljudima iz kluba. Pokazao je nepoštovanje prema klubu, prema dresu koji nosi, saigračima, trenerima, kako na parketu, tako i na treninzima", rekao je Zuros, a prenose "Vijesti", ali nije precizirao šta je bio postupak problematičnog košarkaša preko kog u Podgorici nisu mogli da pređu na oko 48 sati od početka možda poslednje utakmice u ABA ligi ove sezone.

MWill kao igrač Budućnosti

ABA liga: 10,3 p / 2,4 s / 6,1 a

Evrokup: 12.3 p / 1,3 s / 5,1 a

Vilijams je u Budućnost došao prošlog leta, nakon sezone koju je počeo višemesečnom suspenzijom zbog korišćenja marihuane u periodu kada je prvi put nosio dres Crvene zvezde (sezona 2014/15). Kada mu je zabrana istekla, levoruki plejmejker ponovo je potpisao za beogradske crveno-bele i priključio se saigračima u toku sezone, ali je taj pokušaj "kambeka" završen neslavno, pa su se dve strane na zimu 2016. definitivno rastale.

Vilijams je otkaz u Crvenoj zvezdi dobio u decembru 2015. godine, nepuna dva meseca nakon ponovnog pokušaja saradnje sa trenerom Dejanom Radonjićem, a posle toga nije više igrao takmičarsku košarku sve do početka sezone 2016/17, u kojoj je dobio šansu u Podgorici, koristio je i dobro i loše, a onda bio otpušten.

Poslednju utakmicu u plavo-belom dresu, popularni "Em-Vil" odigrao je prošlog vikenda u Dvorani "Aleksandar Nikolić", u kojoj je Budućnost s njim na parketu delovala prilično lošije od Budućnosti s Nemanjom Gordićem na poziciji plejmejkera, što i dalje nije navodilo ni na pomisao o tome da bi epilog mogao da bude otkaz.

Vilijams je tada stao pred novinare i otvoreno govorio i o igri svog sadašnjeg tima i o snazi generacije crveno-belih kojoj je i on pripadao, a koje je osvojila "Tripletu" pre nepune dve seozone: ABA liga, Kup Radivoja Koraća i Superliga.

U Crnoj Gori već se govori o tome da Vilijams neće napustiti zemlju, već samo spakovati stvari i spustiti se kroz Tunel "Sozina" 52 kilometara dugom deonicom od Podgorice i Bara, gde bi trebalo da potpiše za Mornar i nastupi za taj tim u Crnogorskoj ligi.

Zuros je podgoričkim novinarima poručio da više neće govoriti o Vilijamsu i tražio da se svi koji rade u Budućnosti i oko nje usresrede na četvrtu utakmicu sa Crvenom zvezdom ove sezone, u koju "đetići" ulaze bez izjedne pobede. Zapravo, svaki poraz Zurosovog tima od Radonjićevog sastava ove sezone bio je obeležen dvocifrenom razlikom u poenima.

"Biće to još jedna teška utakmica", konstatovao je Zuros.

"Očekujemo punu dvoranu, da nam navijači daju energiju za pobedu".

Ulaznica za ovaj meč, inače, košta sedam evra.

"Gubili smo fokus prosečno desetak minuta po meču i to nas je koštalo poraza. Moramo da budemo agresivniji u odbrani. Nadam se da svi razumeju da je ovo meč na sve ili ništa, i da ćemo ostaviti srce na parketu kako bismo pobedili Zvezdu", poručio je Grk na kraju konferencije.

Utorak, "Morača", 20.00 - bez Markusa Vilijamsa!

KARIJERA "EM-VILA"

Vilijamsa, svojevremeno studenta Univerziteta Konektikat, kao 22. pika u prvom krugu NBA drafta izabrali su tadašnji Nju Džersi Netsi, za koje je nastupao od 2006. do 2008. godine. Tada je, nakon sezona sa prosekom od 6,8 poena i 3,3 asistencije, odnosno 5,9 poena i 2,6 asistencije, bio trejdovan u Golden Stejt Voriorse za uslovni pik u prvoj rundi drafta, ali se u Ouklendu zadržao samo do marta 2009. kada je otpušten.

To nije bio kraj NBA nastupima za igrača koji je tokom prve sezone studiranja na "Jukonu" jedno vreme bio suspendovan iz košarkaškog tima zbog loših ocena na redovnim predavanjima. U julu 2009. dobio je šansu u Memfis Grizlisima za koje je nastupao u Letnjoj ligi, što mu je donelo ugovor i sezonu tokom koje je ubacivao 4,3 poena i 2,6 asistencija po utakmici, međutim tu je bio kraj - od naredne sezone Vilijams je postao košarkaški "globtroter", koji je nastupao u Rusiji (Jenisej, 2010/11 - Uniks 2011), Kini (Đijangsu Dragons, 2011/12), Španiji (Unikaha, 2012/13), ponovo Rusiji (Lokomotiva, 2013/14), Srbiji (Crvena zvezda, 2014/15) i Crnoj Gori (Budućnost, 2016/17).

Kao što se vidi iz navedenog, Vilijams se samo jednom u karijeri zadržao u nekom timu duže od jedne sezone i to u prvom klubu, Netsima. Od tada, menjao je klubove svakog leta, a tri puta i u toku same sezone, dva puta otkazom.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC