• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Partizan dočekao Hemofarm

Partizan očekivano dobio Radnički Basket, Hemofarm demolirao Metalac. Polufinalni duel u subotu.

 KUP KORAĆA: Partizan dočekao Hemofarm Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana preskočili su prvu prepreku na putu ka odbrani trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Pred oko 3.000 gledalaca u hali "Čair" u Nišu, Partizan je pobjedio Radnički Basket 75:57 (24:11, 13:19, 19:10, 19:17).

Crno-bijeli nisu blistali. Odigrali su onoliko koliko je bilo potrebno da se savlada žilava ekipa Boška Đokića, koja je pokazala da ima mnogo bolji tim nego što pokazuje trenutna pozicija u Prvoj ligi.

Partizan je furiozno počeo i već u prvom dijelu igre stekao je veliku prednost - 24:11. U drugoj četvrtini, međutim, Radnički je zaigrao mnogo bolje, doduše i košarkaši Partizana su često griješili, pa je uspio da priđe srpskom šampionu i na minus pet (31:26), da bi taj dio igre bio završen 37:30.

Na klupi Partizana je u prvom poluvremenu u jednom trenutku bila "uzbuna", jer se Aleks Marić uhvatio za koljeno i ostao van terena. Ljekar crno-bijelih je pojurio ka njemu, ali se ispostavilo da nije riječ o obnovljenoj povredi. Centar Partizana potom je nastavio meč.

Početkom drugog dijela, zahvaljujući poenima Marića i Lestera Mekejleba, Partizan odlazi na +11 (50:39), a potom i na +16 (56:40).

Kada je Aleksandar Rašić sredinom posljednje četvrtine pogodio "trojku", za vođstvo Partizana 64:47, otklonjena je i posljednja dilema oko pobjednika meča i prvog polufinaliste Kupa Radivoja Koraća. Ako je neko uopšte i imao dilemu...

Svi igrači Partizana su se upisali u strijelce, osim Stefana Sinoveca, a zanimljivo je da je najefikasniji igrač meča bio Nikola Marković iz Radničkog koji je dao 17 poena (od toga deset sa penala), a pritom je 11 postigao u prvom poluvremenu!

Vrijedan pomena je i Smiljanić, koji je zabilježio "dabl-dabl" učinak u sastavu Radničkog - 10 poena i 10 skokova.

Partizan čeka pobjednika meča Hemofarm - Metalac. Prvi polufinalni meč biće odigran u subotu u 18 časova.

PARTIZAN: Roberts 11 (sedam skokova), Sinovec, Mekejleb 6, Kecman 7, Strahinja Milošević 5 (šest skokova), Rašić 8, Mitrović 7, Božić 3, Marić 10, Veseli 6, Đekić 7, Vraneš 5 (12 skokova).

RADNIČKI BASKET: Dokić 6, Živanović 8, Smiljanić 10, Subotić 4, Zoćević 6, Vasilić, Stojadinović, Vukasović 2, Luković 4, Marković 17, Zarić, Ivelja.

VUJOŠEVIĆ: POJEDINCI NE KORISTE ŠANSU



Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, poslije pobjede nad ekipom Radnički Basket i plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća, zamjerio pojedincima na pruženom.

"Na neki način sam se pribojavao ove utakmice, važno je da smo turnir počeli pobjedom, dobrom igrom i bez povreda. Sa druge strane, znao sam da će Radnički biti izuzetno borben, što je i bio. Možda je bio impresioniran nekoliko prvih minuta i čim su malo uspostavili igru i osjetili da mogu da budu na terenu, još se njihova borbenost podigla. Normalna je stvar da oni ovu utakmicu igraju borbenije od nas i normalno je da ja na ovoj utakmici kalkulišem sa minutažom, i zbog povreda i zbog broja utakmica koje treba da se igraju za redom", rekao je Vujošević.

On je rekao da je njegova ekipa igrala na mahove i da je bilo grešaka u seriji.

"Pojedinci pogrešno koriste priliku koju dobiju protiv uslovno rečeno slabijeg protivnika. Nisu oni manje borbeni nego što bi trebalo, ali jednostavno treba drugačije da traže svoju priliku i svoju šansu. Mi smo opet obavili posao, dobili smo utakmicu, bilo je i perioda dobre igre. Čestitam Radničkom, sigurno se nisu obrukali i ova utakmica je neka nagrada za rad koji prolaze i motivisaće ih da prođu još veći rad do kraja sezone“, rekao je Vujošević.

Strahinja Milošević se zahvalio navijačima na podršci i istakao veliku borbenost ekipe Radničkog.

"Očekivali smo borbeni Radnički, jer je to skupina mladih igrača. U prvom poluvremenu ta njihova borbenost nam nije dozvolila da se odvojimo nekom većom razlikom. U drugo proluvrijeme smo ušli malo ozbiljnije i napravili neku razliku...Zahvalio bih se ekipi Radničkog na dobroj igri, fer i korektnoj i naravno navijačima koji su nas bodrili tokom čitave prve utakmice i nadamo se da će tako i dalje biti“, rekao je Milošević.

Video možete pogledati na našem portalu: www.mondo.rs.

HEMOFARM "ZAVARIO" METALAC



Šta reći o duelu Hemofarma i Metalca? Vrščani su demonstrirali silu, potpuno su demolirali ekipu iz Valjeva, koja zauzima drugo mesto na tabeli Prve lige Srbije.

Hemofarm je od starta meča pokazao Metalcu da nema šta da traži u ovom meču. Već u prvoj četvrtini Vrščani su napravili solidnu prednost, na poluvremenu je bilo 36:17, a u nastavku je prednost samo rasla, da bi u jednom trenutku iznosila +46 (80:34)!!!

Kuriozitet utakmice je da su se samo šestorica igrača Metalca upisali u listu strelaca, a pritom su Tanasković i Birčević to učinili tek u poslednjoj četvrtini.

Koševe za Metalac postigli su Panić 13, Ljubojević 11, Marojević 8, Birčević 3, Đukanović 2 i Tanasković 2.

Da Birčević u poslednjim trenucima meča nije pogodio "trojku", Metalac ni u jednoj četvrtini ne bi prošao sa više od 10 datih poena.

U ekipi Hemofarma po 16 poena Bojan Krstović i Boban Marjanović (devet skokova), Goran Jagodnik 13, Raško Katić 10 (šest skokova).

U subotu u polufinalu - Partizan i Hemofarm. Možda i finale prije finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC