• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markus Vilijams ponovo u crveno-belom dresu

Autor mondo.rs

Nije prošlo dugo od otkaza do potpisivanja ugovora - popularni "Em-Vil" ponovo će nastupati u crveno-belom.

 Markus-Vilijams-presao-u-Sole Izvor: MN PRESS

Nije prošlo dugo od otkaza do potpisivanja ugovora.

Američki košarkaš Markus Vilijams, i dalje ljubimac navijača Crvene zvezde, brzo se snašao posle iznenadnog otkaza koji je dobio u nedelju, 26. marta, u ekipi Budućnosti.

Ovaj 31-godišnji levoruki plejmejker, koji je noseći dres beogradskih crveno-belih osvojio "Tripletu" u sezoni 2014/15, potpisao je ugovor sa francuskim Šoleom do kraja sezone i priključiće se ekipi u finišu LNB lige u kom momci trenera Filipa Arvea imaju male šanse da se domognu plejofa.

Vilijams je zbog korišćenja marihuane tokom finalne serije plejofa Superlige, leta 2015. godine, bio suspendovan do narednog decembra, pokušao da se vrati u Crvenu zvezdu, ali je taj pokušaj propao posle samo jedne odigrane utakmice, tako da je on praktično propustio celu sezonu 2015/16 i narednu ugovor potpisao tek na leto, sa rivalom crveno-belih, podgoričkom Budućnošću.

 Ipak, pred drugu utakmicu polufinalne serije ABA lige, u Podgorici su odlučili da je najbolji trenutak da se rastanu sa Vilijamsom, trener Iljas Zuros je ovu odluku obrazložio rečima da su svi bili složni da je tako najbolje za ekipu, a da je bilo pozitivnog efekta moglo je da se vidi sinoć, kada je Budućnost posle tri poraza konačno pobedila Crvenu zvezdu ove sezone i izborila majstoricu u borbi za finale.


U tom trenutku, popularni "Em-Vil" već je bio na putu za Francusku, u Region Loar, gde je prema saznanjima agencije BeBasket potpisao ugovor sa trenutno 14-plasiranim timom francuskog šampionata (skor 8-13). Crveno-beli iz Šolea, za koje već nastupaju petorica američkih košarkaša, veruju da i dalje imaju šanse za plejof, u trenutku kada je prvi tim iznad crte, Dankerk, zabeležio skor 11-10.

Šole je jednom bio šampion Francuske, u sezoni 2009/10, a dva puta osvajao je i nacionalni Kup.

Vilijams je došao u poznatu košarkašku sredinu, iako se radi o gradiću od oko 55.000 stanovnika u živopisnom delu zapadne Francuske, s obzirom na to da je omladinska škola Šolea krozi istoriju "izbacila" veliki broj slavnih i trofejnih košarkaša: Antoan Rigodo, Žim Bilba, Mikel Želabal, Rudi Gober, Nando De Kolo, Rodrig Boboa, Kevin Serafim i drugi.

Momak rodom iz Los Anđelesa je na put poneo skromne brojke i nekonstantnu formu, ali moguće da će mu promena prijati. On je posle studiranja na Konektikatu bio izabran kao 22. pik u prvoj rundi drafta 2006. godine, nakon čega se zadržao dve sezone u Nju Džersi Netsima. Trejdovan je za uslovna prava na pik u prvoj rundi drafta u Golden Stejt Voriorse, gde je dobio otkaz u martu 2009. godine, a potom je u sezoni 2009/10 nastupao za Memfis Grizlise.

Put ga je potom preko Rusije, Kine, Španije, ponovo Rusije, Srbije i Crne Gore, doveo do Francuske.

Šole je u sezoni 1997/98 bio protivnik Crvene zvezde u polufinalu Kupa Koraća, a crveno-beli su posle pobede od 81:49 u "Pioniru" bili poraženi 96:74 u revanšu, ali su izborili finale u kojem su u dva meča bili lošiji od Meša iz Verone - pobeda Zvezde 68:74 u Veroni i poraz 64:73 u Beogradu. Zvezda i Šole igrali su i u Evroligi u sezoni 1999/2000, tokom koje je francuski tim dobio obe utakmice u prvoj fazi - 69:59 i 56:64.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC