• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ako Darušafaka pobedi Bamberg...

Autor mondo.rs

Večeras igraju Bamberg i Darušafaka. Ako pobede domaći, Crvena zvezda sutra igra za Top 8. Ako pobede gosti, onda...

Košarkaši Crvene zvezde mogli bi u petak od 19 časova u "Kombank areni" da igraju za direktan plasman u Top 8 fazu Evrolige, ali pod jednim uslovom - da večeras od 20.45 ekipa Bamberga, koja nema izgleda za četvrtfinale, napravi podvig i savlada Darušafaku kod kuće.

Dok trener nemačkog tima Andrea Trinkjeri tvrdi da će njegovi igrači i on dati sve od sebe da se to dogodi i igrati kao da sami imaju šansu da prođu dalje, jasno je da rasplet u 29. i 30. kolu nikako ne bi bio isti u slučaju poraza ili pobede Darušafake.

Ukratko, ako Bamberg dobije taj meč, sve što će Crvena zvezda naredne večeri morati da uradi protiv još jednog eliminisanog tima je - pobeda. Tada bi duel poslednjeg, 30. kola između Darušafake i Crvene zvezde bio na neki način nebitan, jer ne bi postojao ishod prema kom bi šampion Srbije mogao da završi ispod osmog mesta.

Ekipa Dejana Radonjića mogla bi u tom meču, eventualno, da traži bodove kojima bi prestigla Efes ili Baskoniju.

Međutim, pobeda Darušafake u velikoj meri zakomplikovala bi stvari i utakmicu Crvena zvezda - Uniks učinila nevažnom, ali samo naizgled, jer...

Ako momci Dejvida Blata zabeleže pobedu u Bambergu, onda će meč 30. kola Darušafaka - Crvena zvezda svakako odlučivati ko ide dalje, sve i da crveno-beli izgube od Uniksa pred svojim navijačima.

Razlika bi bila u "samo" u tome što bi Crvena zvezda, u slučaju poraza od Uniksa, morala u poslednjem kolu u Istanbulu da ide na pobedu od četiri i više poena razlike, jer je od Darušafake u 1. kolu u "Pioniru" izgubila 70:73. Sa pobedom nad Uniksom, bilo koji trijumf na Bosforu doneo bi veliko slavlje.

Jer, ukoliko dva tima budu imala isti skor posle 30 kola, gledaće se broj pobeda u međusobnim mečevima (Darušafaka vodi 0:1), pa koš-razlika u međusobnim mečevima (Darušafaka ima +3).

Hipotetički, ako bi Zvezda i Darušafaka imali isti skor na kraju, a srpski šampion dobio tri razlike u Istanbulu, gledala bi se ukupna koš-razlika posle 30 kola, gde Crvena zvezda trenutno ima +5, a Darušafaka -11.

Četvrti kriterijum je broj postignutih poena tokom cele sezone, u čemu Crvena zvezda kasni 138 poena za turskim timom.

Sve ovo postalo bi nevažno, ako bi Bamberg uradio ono što je morao da uradi 10. novembra, kada je u Istanbulu odigran blago rečeno neverovatan meč, u koji se na 2:58 do kraja ušlo rezultatom 70:68, a koji je završen pobedom Darušafake 72:70.

Bamberg, tada, gotovo tri minuta nije uspeo da postigne poene iz igre, jeste nekako sa penala na dva minuta pre kraja, a u međuvremenu je jedine i pobedničke poene za Darušafaku postigao Bred Vonamejker i to nakon što je Fabijen Kozer izgubio "živu" loptu.

Trinjkerijev tim je u toj završnici promašio poslednja četiri šuta iz igre i zabeležio dve izgubljene lopte, a opet imao napad za pobedu koji je zavšren promašajem Nikole Melija.

P. S. Iste večeri Uniks je trojkom Kita Lengforda preko Marka Simonovića, uz sirenu, naneo poraz Crvenoj zvezdi.

Parovi 29. kola:

četvrtak

Anadolu Efes - Olimpijakos (19.00)
Bamberg - Darušafaka (20.45)
Barselona - Makabi (21.00)

petak

Crvena zvezda - Uniks (19.00)
Galatasaraj - Baskonija (19.00)
Žalgiris - Milano (19.00)
Panatinaikos - CSKA (20.45)
Real Madrid - Fenerbahče (21.00)

Tabela: Real Madrid 21-7, CSKA 21-7, Olimpijakos 19-9, Fenerbahče 17-11, Panatinaikos 17-11, Efes 16-12, Baskonija 16-12, Crvena zvezda 15-13, Darušafaka 14-14, Žalgiris 13-15, Barselona 11-17, Bamberg 10-18, Galatasaraj 10-18, Makabi 10-18, Uniks 7-21, Milano 7-21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC