• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkjeri posle Darušafake: Videli ste i sami...

"Šta da kažem? Ništa. Ko god se malo razume u košarku, sve je sam video. Postoje stvari protiv kojih ne možemo da se borimo i pobedimo", rekao je italijanski trener posle skandaloznog suđenja u korist Darušafake.

 Anrea trinkijeri izjava poslije Bamberg Darušafaka 97:99 Izvor: MN PRESS

Svaka čast za košarkaše Bamberga i njihovog trenera, Andreu Trinkjerija.

Iako im utakmica sa Darušafakom sinoć takmičarski nije mnogo značila, za razliku od rivala sa Bosfora, kao što su i najavili - borili su se srčano, pošteno, profesionalno i išli na pobedu pred svojim navijačima, koji su ih bodrili kao da igraju za Top 8.

Ali, nisu uspeli.

Reći da je to samo zbog načina na koji je sudijska trojka, Danijel Ijerozuelo, Petri Mantila i Serhio Silva, vodila meč i odsudila - naročito drugo poluvreme i produžetak - ne bi bilo profesionalno, ali ni potpuno netačno.

Utakmicu u Nemačkoj pomno je pratio veliki broj navijača Crvene zvezde koji su raznim imenima "častili" i sudije i, naročito, Evroligu na društvenim mrežama, a suđenje Španca, Finca i Portugalca izazvalo je i oprečne komentare košarkaških novinara iz raznih delova Evrope, koji nisu mogli da veruju šta se događa.

Darušafaka, čiji je generalni sponzor i suvlasnik kluba, kompanija Douš, ujedno i jedan od najvećih sponzora Evrolige, uživala je neverovatan sudijski kriterijum, koji joj je na kraju omogućio da kroz produžetak gotovo izbegne eliminaciju – 97:99.

Uvijeno, da kaže šta želi, a opet ne kandiduje sebe za oštru kaznu ljudi iz kancelarije ECA u Barseloni, trener Bamberga Trinkjeri posle 45 minuta neravnopravne borbe sa Darušafakom, rekao je…

"Pomalo je dosadno komentarisati utakmice ovakve vrste. Šta da kažem? Ništa. Ko god se malo razume u košarku, sve je sam video. Postoje stvari protiv kojih ne možemo da se borimo i pobedimo. Događa se ovde, u Evropi, svuda... To je što je", rekao je Italijan i dodao:

"Konačan rezultat je najmanji problem u svemu. To je problem za nekog drugog. Mi smo dali više od maksimuma i ne mogu tražiti više od toga od igrača. Ponosan sam na njih".

Takođe, Trinkjeri je čestitao rivalu na pobedi.

"Čestitke Darušafaki. Borili smo se i imali šansu da pobedimo. Pogađali smo važne šuteve, ali i pravili greške, ali je i njihov tim grešio. Mogli smo da pobedimo ekipu kojoj je pobeda bila izuzetno važna kako bi ostali u igri, a mi smo igrali na pobedu i utoliko sam ponosan", zaključio je.

Trinkjeri
Izvor: YouTube



Bamberg je imao bolji šut za dva poena - 28/47, 24/45 i bolji za tri - 9/24, 9/29, što znači da su domaći postigli osam poena više iz igre. Imali su više skokova - 41:38 i daleko više asistencija - 25:12 i blokada - 5:0, samim tim i bolji timski indeks uspešnosti - 117:100, ali…

Kada se na to dodaju slobodna bacanja - 14/17, naspram Darušafakinih 24/32, uz manje izgubljenih lopti - 12:5 i više ukradenih - 2:6, kao i lični i klupski rekord u Evroligi koji je postavio Bred Vonamejker (30 poena, osam u produžetku), dobije se sledeći epilog - Darušafaka i Crvena zvezda odlučivaće u poslednjem kolu u Istanbulu o tome koji će se tim plasirati u četvrtfinale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC