• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta to rade Čikago Bulsi, a šta je Klivlendu?

Autor mondo.rs

"Bikovi" su ove sezone uspeli nešto što niko drugi nije i uprkos tome su tek deveti na tabeli konferencije Istok, što znači da se možda neće plasirati u plej-of.

Čikago Bulsi posle pobede nad Klivlendom 99:93 u noći između četvrtka i petka slobodno mogu da se nazovu najenigmatičnijom NBA ekipom ove sezone.

"Bikovi" su sa tri pobede u poslednja četiri meča popravili skor na 36-39 i probudili gotovo ugašene plej-of ambicije. Ako nastave sa ovakvim partijama, onda uz povoljan raspored do kraja regularnog dela takmičenja mogu da se nadaju makar osmom mestu na Istoku.

Majami i Indijana (po 37-38) na deobi sedme i osme pozicije "beže" im samo jednu pobedu.

Bilo kao sedmi ili osmi, Čikago bi u prvom kolu plej-ofa mogao da se sastane sa Klivlend Kavalirsima, aktuelnim šampionima, koje bi u seriji do četiri dobijena meča svi smatrali favoritima.

Jer, Kavsi su branioci titule, dvostruki uzastopni šampioni Istoka, koji u Lebronu Džejmsu imaju najboljeg košarkaša na svetu, prekaljenog i mnogo puta dokazanog u plej-of okršajima. Tu su i Kajri Irving, Kevin Lav i "gomila" iskusnih igrača zadatka.

Ono što mnogi ne bi imali u vidu je međusobni skor Čikaga i Klivlenda u regularnom delu sezone, koji ukazuje na to da su Bulsi - trenutno devetoplasirani na Istoku - a ne Kavsi, dominantna ekipa.

Taj skor je ni manje ni više nego 4:0 u korist Čikaga, koji je te pobede ostvarivao u dovoljno velikim vremenskim razmacima da se njegova serija protiv šampiona ne može pripisati trenutnoj formi ili spletu okolnosti.

2. decembar: Čikago - Klivlend 111:105
4. januar: Klivlend - Čikago 94:106
25. februar: Klivlend - Čikago 99:117
30. mart: Čikago - Klivlend 99:93

Bulsi su posle povrede Dvejna Vejda pronašli udarni kvartet - Ražon Rondo, Džimi Batler, Nikola Mirotić, Robin Lopez - koji odlično funkcioniše i nije mu problem što je peti "starter" debitant Paul Zipser, letos doveden iz minhenskog Bajerna, ni što sa klupe ulaze mahom "epizodisti" sa jednom ili dve godine staža u NBA ligi, poput Žofrija Lovernja, Bobija Portisa ili Denzela Valentajna.

I, koliko je Čikago trenutno dobar i solidan, toliko je Klivlend loš, pre svega u odbrani.

Kavsi (skor 47-27) sa Bostonom (48-27) vode "mrtvu" trku za status prvog nosioca na Istoku, koju bi mogao da odluči direktni okršaj na parketu Seltiksa u sredu 5. aprila. Što Lebronovim timovima ranije nije bilo neophodno da postanu predstavnici Istoka u velikom finalu. Ovog puta ni prvo mesto, samo po sebi, ne bi bilo nikakva garancija, jer...

"Mnogo je važnije kako igramo, nego koji smo na tabeli. Bez obzira da li ćemo početi plej-of kao prvi, drugi ili treći nosilac, moramo da igramo bolju košarku. Sve se svodi na to", izjavio je "Kralj" Džejms.

Kavsi su u poslednjih 17 mečeva doživeli 10 poraza (poslednja četiri dvocifrenom razlikom), a statistika kaže da je njihova odbrana u martu bila najgora u ligi. Pre gostovanja u Čikagu, na šest uzastopnih mečeva su primili preko 100 poena, od toga na tri meča preko 120.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC