• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifa: Dokle će biti "uzimala-davala"?!

"U situaciji kada Zvezda ima probleme koje ima, mislim da je najblaže rečeno nekorektno pokušavati Zvezdu isjeći prije nego što poraste", grmeo je Trifa.

 Trifa: Dokle će biti "uzimala-davala"?! Izvor: MONDO

Žrijeb za parove četvrtfinala 45. izdanja nacionalnog Kupa, a sedmog od kada je on dobije ime po velikanu Radivoju Koraću, htio je da se odmah sastanu timovi koji su zajedno osvojili pet od posljednjih sedam titula u ovom takmičenju.

FMP i Crvena zvezda.

Bez drame nije moglo ni u petak uveče u Nišu. Iz drame, veseli su izašli "panteri", kojima su davane manje šanse za pobjedu u meču sa Zvezdom, ali su oni ipak uspjeli da naprave prvo iznenađenje u Čairu (79:76).

Igrala se košarka, ali trener pobjednika Kupa u sezonama 2003/04 i 2005/06, Aleksandar Trifunović kaže da nije sve na terenu bilo "samo košarka".

"Mislim da utakmicu nije riješila samo košarka. Ne želim da umanjim pobjedu FMP-a, ali nažalost i to je dio igre", rekao je ogorčeni Trifunović na konferenciji za štampu.

"Po mom mišljenju preloman trenutak je bila trojka Raduljice koja je priznata. Da li je greška sudije ili zapisničkog stola, to mene ne interesuje! Šta ja imam od toga čija je greška!?", dodao je, a potom nastavio:

"Druga stvar, mislim da su kriterijumi bili po principu vraćanja. Od prvog skakanja (ljudi iz) FMP na faul Jeremića u napadu, krenulo se sa principom vraćanja, uzimanja, davanja... Mi smo na dva minuta prije kraja, na jednom udvajanju dobili četvrti faul od sudije Glišića, koji nas je automatski odveo u bonus i omogućio ekipi FMP da izađe na liniju slobodnih bacanja. Ove sezone, dok sam još bio u inostranstvu, Glišića razvlače po televiziji u nekoj relaciji sa FMP-om...", prokomentarisao je Trifunović i dodao:

"Ja u to ne ulazim niti smatram da je to istina, ali moram da naglasim da je taj isti sudija svirao i peti faul koji im je dao bacanja..."

"Da li je to slučajno, neka procjeni ko kako hoće..."

Trifunoviću smeta što se "neko igra imenom Crvene zvezde".

"U situaciji kada Zvezda ima probleme koje ima, mislim da je najblaže rečeno nekorektno pokušavati Zvezdu isjeći prije nego što poraste. Mi imamo svoje probleme i borimo se sa njima na način na koji možemo. Znam da armija navijača nije srećna porazom i nju ne interesuje da li su sudije tome doprinijele..."

Trifunović se potom okrenuo svojim igračima.

"I ja kao trener ću svojim igračima pokušavati da ukažem na greške i da kažem zašto smo doživjeli poraz, sa naše strane. Isto tako, svoje igrače vaspitavam da ne idu da vrijeđaju sudije i izgovaraju kojekakve riječi, jer to nije dio ove igre. A, ja bih zapitao sudije zašto ne sankcionišu te stvari? Zašto? Ako ja nešto uradim neka bude sankcionisano... Zašto su različiti aršini?"

Trener Zvezde vjeruje i da će pregledanje snimka potvrditi da je imao pravo da bude nezadovoljan suđenjem.

"Ne tražim alibi, niti opravdanje za to što dva puta nismo iskoristili vođstvo od sedam, osam razlike... Ali, kada budem odgledao snimak vidjeću koliko nam je dozvoljeno da odemo preko tih sedam, osam razlike", ostao je uzdržan Trifunović, čiji je tim u prvom poluvremenu vodio sa 36:28, a u drugom sa 55:48, prije nego je FMP stigao tu prednost i meč ušao u neizvjesnu završnicu.

Njegov kolega Vlade Đurović slaže se da su sudije, naročito u finišu meča, pravile greške, ali na obe strane.

"Ako hoćete moje mišljenje za završnicu utakmice, ono na Raduljici ne da je bio faul, nego je to bilo strašno, to se i u ragbiju svira. A, onda poslije toga, moram da priznam, da je bio faul i na Tejloru, tu nema nikakve dileme, međutim sudije nisu svirale ni jedno, ni drugo...", prokomentarisao je Đurović, koji je naglasio da je njegov tim, ipak, pobijedio zahvaljujući nadmoći u skoku.




"U drugom poluvremenu odigrali smo bolju odbranu... U redu, bila je teška utakmica, pa su drhtale ruke i teško je bilo da se pogodi. Imali smo više skokova i mislim da je to odlučilo. Sve drugo, trojke, dvojke, greške, slobodna bacanja nije bitno... Imali smo deset skokova više i zato smo dobili", sumirao je Đurović, koji je za kraj rekao:

"Da bi dobio moraš da imaš sreću, eto mi smo je danas imali više i dobili smo".

FMP će u subotu, od 20.30, igrati protiv kragujevačkog Radničkog za četvrto finale u posljednjih osam godina. FMP je prvi Kup osvojio, takođe u Nišu, u sezoni 1996/97, kada je pobijedio Partizan sa 105:92.

U istom gradu, u sezoni 2002/03, odigran je prvi Kup Radivoja Koraća (Kup samostalne Srbije) i FMP je u finalu deklasirao Hemofarm sa 88:67, naredne sezone u Novom Sadu "panteri" su u finalu doživjeli poraz od Crvene zvezde (91:89), ali su već u sezoni 2004/05 vratili trofej u svoje vitrine, poslije trijumfa u Vršcu nad Partizanom (88:84).

Treću pobjedu u finalima nad Partizanom, FMP je ostvario u sezoni 2006/07, kada je dobio duel u Kragujevcu sa 73:61.

Od tada, Kup se igra u Nišu i Partizan ne zna za poraz. Dvostruki branilac trofeja igra svoj meč polufinala protiv Hemofarma u subotu od 18.00. Finale je u nedelju, sa početkom u 20 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC