• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda Ivković: Obećavam još bolju igru Srbije

"Da li će to biti dovoljno za medalju, umnogome zavisi od toga hoće li konkurenti doći na Svjetsko prvenstvo u najjačim sastavima".

 Duda Ivković: Obećavam još bolju igru Srbije Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković održao je konferenciju za novinare u Nišu, gdje prisustvuje završnici Kupa Radivoja Koraća.

Iako je Svjetsko prvenstvo u Turskoj "daleko" više od pola godine, Ivkoviću je postavljeno najviše pitanja na tu temu...

"Imamo generaciju mladih košarkaša, kojima pripadaju najveće zasluge za medalju osvojenu (na šampionatu Evrope) u Poljskoj. Ne treba da se zaboravi da je taj rezultat za mnoge bio iznenađujući i da je možda došao prerano. Iza nas su ostale reprezentacije koje su godinama u samom vrhu evropske košarke - Grčka, Litvanija, Francuska i Rusija...
"

"Da neko ne misli da tražim alibi, mogu da obećam da ćemo unaprijediti igru i da ćemo na SP igrati još kvalitetnije, po kriterijumima moderne košarke. Da li će to biti dovoljno za medalju, umnogome zavisi od toga hoće li konkurenti doći u najjačim sastavima, a to nećemo znati do pred sam početak takmičenja", objasnio je strateg "orlova".

Popularni Duda za sebe je rekao da je "megaloman, ali realan", kada su u pitanju ambicije na predstojećem takmičenju.

"Pred nama je veliki izazov i veliki motiv, da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na najbolje košarkaše, a to su sigurno američki "drim tim" i Španija. Trajni povratak Srbije u svjetski vrh zacrtali smo za London 2012, a za to će biti mnogo važno EP 2011, koje je kvalifikaciono za Olimpijski turnir".

Selektor Srbije nije želio konkretnije da govori o trenutnoj formi potencijalnih reprezentativaca, jer smatra da je za to isuviše rano. Sigurno je da on i stručni štab pomno prate igre svih.

"Početak sezone bio je jako dobar za sve reprezentativce, imali su svježinu poslije Poljske i dobro igrali. Kod nekih je kasnije došlo do pada, bilo je i povreda... Ali prerano je govoriti o formi, jer tek dolaze odlučujuće utakmice u evropskim takmičenjima i nacionalnim prvenstvima. Sve to pratimo i prvenstveno želimo da nam igrači na pripreme dođu zdravi".

Zamoljen da se osvrne na status koji ima srpsko prvenstvo u odnosu na regionalnu, NLB ligu, Ivković je istakao da strategija srpske košarke mora da bude "jaka nacionalna liga, kroz koju će da se stvaraju i razigravaju mladi košarkaši".

Što se tiče četvrtfinalnih kup utakmica, na tri nije bilo nikakvih dilema...

"Evidentno je da i dalje postoji velika razlika između timova NLB i srpske lige. Najbolju košarku vidjeli smo u susretu dva NLB ligaša, u kojem je FMP bio mnogo bolji u drugom poluvremenu i zasluženo pobijedio, mada je Zvezda bila favorit na papiru".


(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC