• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Partizan u finalu, Hemofarm opet pao

Košarkaši Partizana braniće u nedelju (20.00) trofej Kupa Radivoja Koraća, protiv FMP Železnika!

 KUP KORAĆA: Partizan u finalu, Hemofarm opet pao Izvor: MONDO

Oni su u dramatičnom polufinalu savladali Hemofarm rezultatom 69:64 (13:24, 19:24, 21:6, 16:10), iako su gubili skoro cijelu utakmicu, preciznije više od 37 minuta.

Ključni detalji odigrali su se u posljednjih pola minuta. Bo Mekejleb je 22 sekunde prije kraja doveo crno-bijele u vođstvo od 65:63 poslije očiglednog faula u napadu nad Stefanom Markovićem.


Iznervirani reprezentativac Srbije osam sekundi kasnije je sa loptom izašao u aut, da bi Aleksandar Rašić deset sekundi prije kraja pogodio dva slobodna bacanja i otklonio sve dileme.

Najefikasniji su bili Mekejleb sa 22 i Dušan Kecman sa 13 u pobjedničkom timu, a kod Hemofarma Marković i Milan Mačvan sa po 15.

Partizan je četvrtu godinu zaredom koban po Vrščane na završnom turniru nacionalnog Kupa Srbije!
Serija je započeta u 2007. godine u Kragujevcu (polufinale), a nastavljena u Nišu 2008 (finale), 2009 (polufinale) i 2010.

Međutim, najnovija pobjeda desetostrukog osvajača Kupa ostaće upamćena po više nego problematičnoj odluci sudije Marka Jurasa...

Mekejleb je krenuo u jedan od solo-prodora kakvim je pomogao svom timu da se vrati iz "minusa" od 18 poena (28:46 - 18. minut).

Marković je dobro predvidio kuda će krenuti Partizanov Amerikanac, postavio se ispred njega i sa obje noge stajao na zemlji kada ga je Mekejleb odgurnuo ramenom i u nastavku akcije poentirao!

Vrščani su inače bili na "vještačkom disanju", pošto su ih mali izbor kvalitetnih igrača i problemi sa ličnim greškama spriječili da u drugom poluvremenu ostanu na visokom nivou iz prvih 20 minuta.

Partizan je već u 27. minutu prišao na samo 49:50, serijom od 17:2, ali su i crno-bijeli u tom periodu potrošili mnogo energije da odigraju čvrsto u odbrani. Tako se posljednja četvrtina pretvorila u duel grogiranih boksera, a završnica u borbu "na jednu loptu", iz koje crno-bijeli po navici izlaze kao pobjednici.

Beograđani su u NLB ligi ove sezone dva puta savladali "farmaceute", iako su se u oba meča nalazili praktično u izgubljenim situacijama.

A, počelo je fenomenalno po Vrščane.

Od prvog sekunda su nametnuli jak tempo i pored uspavanog protivnika poveli sa 10:0 već u trećem minutu. Partizan je nakratko uhvatio dah zahvaljujući Lorensu Robertsu (12:9), ali Hemofarm se vratio na "plus 10" i nastavio da povećava prednost.



Bilo je i "varnica", kada su se sredinom druge četvrtine zamalo potukli Aleks Marić na jednoj i Raško Katić i Goran Jagodnik na drugoj strani, poslije Marićevog nešto grubljeg faula.

Mnogi igrači Partizana bili su frustrirani svojom neprepoznatljivom igrom i nadasve lošim stanjem na semaforu, jer je Hemofarm dobio na samopouzdanju i lijepo rasporedio poene po cijelom timu.

Ali, poslije poluvremena se slika drastično promijenila. Učenici Željka Lukajića počeli su mnogo više da griješe, za cijelu treću četvrtinu postigli su samo jedan koš iz igre, a dobar dio (dragocjene) energije su potrošili žaleći se na sudijske odluke, pogotovo Mačvan.


Partizan je jedno vrijeme odlično koristio prednost pod košem, da bi Hemofarm ulaskom Bobana Marjanovića - opterećenog sa četiri prekršaja - uspostavio ravnotežu i uspio da sačuva blago vođstvo dok Mekejleb sa dva bacanja u 39. minutu nije preokrenuo na 63:61.

Zatim je Marković izjednačio, takođe sa linije penala, a u sljedećem napadu crno-bijelih dogodio se opisani detalj, o kojem će vjerovatno biti još mnogo riječi u narednim danima...

PARTIZAN: Roberts 9 (11sk, penali 2/6), Sinovec, Mekejleb 22, Kecman 13, Milošević, Rašić 4 (5izg), Mitrović, Božić 6, Marić 9 (7sk, 3ukr), Veseli 4, Đekić 2, Vraneš.

HEMOFARM: Despotović, Marković 15 (5sk, 4as, 6ukr, šut za trojku 1/8), Obrenović, Krstović 7, Šutalo 2, Mačvan 15, Katić 9 (penali 1/7), Borisov, Lekić, Marjanović 2, Petrović 5, Jagodnik 9.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC