• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Bosna odbranila trofej!

Sjajnom partijom u trećem periodu, Bosna je slomila otpor podmlađenog tima Slobode (84:68) i odbranila pehar pobjednika Kupa BiH!

 KUP BiH: Bosna odbranila trofej! Izvor: MONDO

Poslije vrlo tvrdog prvog poluvremena u kojem su Tuzlaci većim dijelom bili u vođstvu, u trećem kvartalu "studenti" preuzimaju igru u svoje ruke i serijom od 32:9 rješavaju pitanje pobjednika.

Posljednjih deset minuta susreta došlo je do razumljivog opuštanja u redovima Sarajlija, pa je Sloboda uspjela da smanji na podnošljivih "minus 16".

Tuzlanski tim je dan ranije iznenadio domaćina završnice Kupa BiH, ekipu Čapljine, ali nije mogao da ponovi uspjeh protiv favorizovanih "studenata", koje je u najavi utakmice, čak i trener Tuzlaka Senad Muminović okarakterisao kao takve.

Ipak, Sloboda se borila koliko je mogla, ali je evidentno snažnija i duža klupa presudila u korist ekipe Dejana Parežanina, koji je tako osvojio prvi trofej kao šef struke Bosne.

Ključne pogotke za prelamanje utakmice, tačnije tri trojke, postigao je kapiten Sarajlija Suad Šehović, a podršku u zakucavanju protivnika imao je u Zlatku Jovanoviću i Feliksu Kojadinoviću.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Šehović sa 18 poena, Žarko Rakočević se u trijumf ugradio sa 16 koševa, dok je Kojadinović ubacio poen manje.


Ekipu iz Tuzle predvodili su Filip Adamović sa 15 pogodaka, ali svi u prvih 20 minuta, te Draško Albijanić sa 14.

Treneri oba tima složili su se u ocjeni da je u finalu presudilo iskustvo Bosne i raznovrsnija klupa sarajevskog tima.

"Mi smo dobro igrali 20 minuta i nadali smo se da možemo da održimo egal, ali su klupa i umor poslije teške utakmice sa Čapljinom presudili u korist Sarajlija, kojima čestitam na odbranjenom trofeju", rekao je šef struke Tuzlaka Muminović poslije utakmice.

Prema njegovim riječima, uprkos porazu u finalu, zadovoljan je prikazanom partijom svojih izabranika.

"Sloboda je mlad tim, koji stvara igrače i to je prvenstveno naš cilj kako bi podigli klupsku, ali i reprezentativnu košarku u BiH. Kakvu generaciju imamo, pokazuje i činjenica da smo stigli do finala. Pred mojim momcima je budućnost", naglasio je Muminović.

Njegov kolega iz Bosne Dejan Paraženin čestitao je svojim igračima na osvojenom trofeju, ali i rivalu na fer i korektnoj borbi.

"Sloboda ima veoma perspektivan tim, ali u trećem periodu smo uspjeli da ih zaustavimo i riješimo susret. Vjerujem da smo ovim trijumfom uspjeli da se vratimo na pobjednički kolosijek i da ćemo seriju nastaviti protiv Hemofarma u NLB ligi. Naš cilj je poznat - opstanak u regionalnom takmičenju",
izjavio je Parežin i na kraju pohvalio Čapljinu, koja je bila organizator završnice Kupa BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC