• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo i Olimpijakos uzeli kup Panatinaikosu

Košarkaši Olimpijakosa poslije osam godina su osvojili Kup Grčke i tako bar djelimično narušili vladavinu gradskog rivala Panatinaikosa.

 Teo i Olimpijakos uzeli kup Panatinaikosu  Izvor: MONDO

Poslije dva izgubljena finala zaredom, "crveni" su stigli do trofeja najviše zahvaljujući Milošu Teodosiću, koji je sa 22 poena, četiri skoka i četiri asistencije bio MVP utakmice.

Grčki mediji navode da je Teodosić "uvijek bio tu kada bi PAO smanjio na četiri-pet poena razlike, bilo trojkama, koševima uz slobodno bacanje ili odličnom organizacijom napada".

Na kraju, Olimpijakos - Panatinaikos 68:64 (15:18, 23:13, 13:11, 18:22).

Litvanac Linas Kleiza imao je 12 poena i osam skokova, dok su PAO predvodili Dijamantidis i Peković sa po 12 poena, odnosno Majk Batist sa po deset poena i uhvaćenih lopti.

Tim Željka Obradovića tako prvi put poslije 2004. godine neće osvojiti grčku "duplu krunu", a ukoliko sljedeće nedelje ne pobijedi Barselonu, najvjerovatnije će se oprostiti i od evropskog trona već u Top 16 fazi.

"Ovo je bio meč koji smo mnogo željeli i na kraju smo ga dobili. Pametno smo odigrali protiv tima koji ima veliko iskustvo i mnogo uspjeha u finalima, ali smo onda otežali sebi posao, željom da što prije riješimo utakmicu. Hvala publici i navijačima, koji su vjerovali u ovaj tim i kada je prolazio kroz teške trenutke", rekao je Panajotis Janakis, trener Olimpijakosa.

On se posebno osvrnuo na igru Teodosića.

"Još prošle sezone smo počeli da ozbiljno radimo sa njim, da mu pomognemo da psihološki sazri i postane igrač koji će znati da iskoristi svoje vrline, kao i mane svojih protivnika. On je i dalje mlad, može još mnogo da nauči, mada mu mnogi pričaju kako je već postao zvijezda. Nastavićemo da vjerujemo u njega i gradićemo tim oko igrača koji imaju i sadašnjost i budućnost".

Željko Obradović čestitao je rivalu na zasluženoj pobjedi.

"Vratili smo se u život, smanjili na pet razlike, ali onda smo promašili dva otvorena šuta za tri poena i ušli u seriju grešaka. Oni su imali Kleizu i Teodosića, koji su dali trojke i opet je bilo 11 razlike za njih. Moji igrači su se borili do kraja i zato sam ponosan na njih", istakao je srpski stručnjak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC