• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: "Panteri" opet spretniji i srećniji

FMP Železnik u nedelju će se boriti za peti Kup u klupskoj istoriji. U polufinalu su "panteri" pobijedili kragujevački Radnički - 84:83.

 KUP KORAĆA: "Panteri" opet spretniji i srećniji Izvor: MONDO

I drugi finalista Kupa Radivoja Koraća 2009/10 dobijen je poslije velikog preokreta.

Partizan je stigao do pobjede nad Hemofarmom poslije "minus 16" na poluvremenu, dok je FMP u završnici nadigrao Radnički, iako je sredinom druge dionice gubio sa 18 poena razlike.

Na kraju, poslije promašaja Danila Mijatovića uz zvuk sirene: FMP Železnik - Radnički Kragujevac 84:83 (18:27, 22:22, 20:11, 24:23).

"Panteri" su možda i ključni korak ka trijumfu napravili u finišu prvog poluvremena, kada su uspjeli da smanje na podnošljivih 49:40. U nastavku im nije trebalo mnogo da potpuno uhvate priključak, a u završnici im je ključnu prednost dao Filip Čović sa dvije trojke za pamćenje.

Prvu je postigao neposredno prije isteka napada, skoro sa pola terena (77:73 - 38. minut), a drugu za 82:78 na 22 sekunde prije kraja. Ušlo se u penal-završnicu, u kojoj je upravo Čović sa dva promašena slobodna bacanja (od četiri) dao šansu ekipi Miroslava Nikolića.

Milosavljević je 3,6 sekundi prije kraja takođe bio polovično uspješan (84:83), ali se lopta odbila u aut i još jednom pripala Kragujevčanima. Mijatović je bio sam na "trojci" i nije pogodio...

Predrag Samardžiski sa 22 poena i devet skokova, Čović (13p, 4as), odnosno Miroslav Raduljica (11p, 9sk) bili su najzaslužniji što je FMP i drugo veče zaredom slavio u neizvjesnom finišu. "Panteri" su u četvrtfinalu u petak iznenadili Crvenu zvezdu - 79:76.

Bivši plejmejker Partizana Vukašin Aleksić ubacio je čak 33 poena za Radnički, od toga 21 u prvih 20 minuta, dok je Dragan Milosavljević imao "dabl-dabl" učinak, 17 poena i deset skokova.

FMP je tri puta osvojio Kup upravo u finalima sa Partizanom (Niš 1996, Vršac 2005. i Kragujevac 2007), a jednom je bio bolji od Hemofarma (Niš 2003).

Dvije ekipe kojima Čair po tradiciji odgovara, riješiće pitanje osvajača trofeja u nedelju sa početkom od 20 časova.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC