• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki planovi FIBA Lige šampiona: MILION prvaku!

Autor mondo.rs

Najjače FIBA takmičenje definitivno će postojati i sledeće godine.

FIBA Liga šampiona završiće svoju debitantsku sezonu Fajnal for turnirom u Tenerifama, na kojem će od 28. do 30. aprila učestvovati Banvit, Monako, Tenerife i Venecija.

Paralelno sa organizacijom F4, rukovodstvo takmičenja aktivno pravi planove i za sledeću sezonu, u kojoj će nagradni fond očigledno biti drastično povećan.

"Sledeće sezone napravićemo drugačiju raspodelu novca, počev od činjenice da će šampion zaraditi milion evra. Do te cifre doći ćemo značajnim rebalansom budžeta koji je bio namenjen timovima koji će igrati ligaški deo i usmeravanjem sredstava ka ekipama koje će izboriti plasman", rekao je izvršni direktor takmičenja Patrik Komninos.

Ove sezone, šampion će dobiti 500.000 evra.

"Takođe, naredne godine pokrićemo sve troškove sudija i zvaničnika i tu ubrajam sredstva za njihova putovanja, smeštaj i naravno - za utakmice", dodao je funkcioner FIBA Lige šampiona.

Ovom najavom otklonjen je i nagoveštaj sumnje o opstanku samog takmičenja, a ta sumnja je nastala nakon najave da će se sledeće sezone Evrokupu pridružiti i timovi iz Italije, Francuske i Turske.

Kada je u pitanju srpska košarka, njeni predstavnici u premijernoj Ligi šampiona bili su Partizan i Mega Leks, s tim da je direktor crno-belih Dragan Todorić nekoliko puta istakao da je klub iz Humske ovog proleća izborio učešće u Evrokupu i da će tek doneti odluku u kojem će međunarodnom takmičenju učestvovati od jeseni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC