• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još nema četvrtfinala za Zvezdu

Uprkos vođstvu od 58:42, košarkaši Zvezde nisu pobijedili Turk Telekom, samim tim ni obezbijedili plasman među osam timova Evrokupa.

 Još nema četvrtfinala za Zvezdu Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde imali su u utorak uveče priliku da obezbijede plasman u četvrtfinale Evrokupa. Sredinom treće četvrtine, pred 3.500 ljudi u Pioniru, vodili su sa 58:42, ali su uspjeli da izgube utakmicu od Turk Telekoma.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU
Turci su u Beogradu zabilježili prvu pobjedu u Last 16 fazi Evrokupa, ujedno nanijeli srpskom timu prvi poraz u četiri kola Grupe L: Crvena zvezda - Turk Telekom 76:78 (13:26, 29:8, 22:20, 12:24).

Poslije meča, prvi put nakon dugo vremena, navijači su ispratili igrače zvižducima, a sudijsku trojku različitim predmetima...

U drugom duelu Grupe L, u Češkoj je igran produžetak, u kojem je Nimburk uspio da pobijedi Gran Kanariju sa 79:71 (69:69).

Ovim ishodom šanse da se crveno-bijeli plasiraju među osam najboljih timova u Evrokupu nisu izgubljene, naprotiv. Tim Aleksandra Trifunovića ima još dvije prilike da "ovjeri" dvomeč četvrtfinala 24. i 31. marta. Prva je narednog utorka u Pioniru protiv Nimburka, a druga, u posljednjem kolu, na Kanarskim ostrvima, protiv Gran Kanarije (9. mart).

Gotovo nevjerovatno izgledao je način na koji su Trifunovićevi momci proćerdali priliku da se pobjedom upišu među učesnike četvrtfinala, čak i prigrle prvo mjesto koje garantuje revanš na domaćem terenu. Propustili su crveno-bijeli i šansu da se novom, devetom pobjedom u 11 mečeva u Evrokupu vrate na pobjednički kolosjek poslije bolne eliminacije u četvrtfinalu Kupa od FMP Železnika prošle nedelje.

Sa 16 poena prednosti u trećoj dionici sve je trebalo da liči na novu dominaciju protiv protivnika, koji je u Ankari poražen sa ubjedljivih 89:67! Umjesto da potpuno "slome" Turke, crveno-bijeli su stali, počeli da ređaju napade sa nerezonskim kretnjama, blokovima, dodavanjima i šutevima, a prednost se polako topila, sve dok Lamejn Vilson nije pogodio trojku za prvo vođstvo svog tima od druge četvrtine (73:74).

Zvezda je imala 45 sekundi da se oporavi od šoka, ali je Turk Telekom prvo majstorski iskoristio činjenicu da do tada nije ni ušao u bonus. Prvo su gosti faulom prekinuli akciju Zvezde na 28 sekundi prije kraja, a u nastavku akcije Vuk Radivojević ušao je u težak šut, koji je završio na obruču, potom i u rukama najboljeg igrača utakmice, Amerikanca Demonda Maleta.

On je pogodio oba slobodna bacanja za 73:76, baš kao i Filip Videnov (75:76), ali poslije tajm-auta crveno-bijeli nisu uspjeli da spriječe Maleta da se ponovo dokopa lopte i bude fauliran.

Na 5,6 sekundi prije kraja, Malet je ponovio bio perfektan sa penala (75:78).

U posljednjem napadu na meču, Majk Tejlor je nekako dogurao do protivničke linije za tri poena, ali je tu bio fauliran prije nego se odrazio za šut, tako da je dobio samo dvije prilike za slobodna bacanja. Poslije ubačenog prvog, morao je namjerno da promaši drugo, dok su ostali članovi Zvezdine petorke jurnuli ka obruču ne bi li poentirali u preostale dvije sekunde.

I lopta je pala u "krilo" Nemanji Bjelici koji je, po svemu sudeći, bio fauliran ispod obruča, ali mu je u isto vrijeme lopta iskliznula i otišla u aut. Sudijska trojka odlučila je da ne pozove faul, već dosudi loptu za turski tim, što je izludilo sve u dvorani.

Zbog toga, navijači su zasuli Jungebranda, Vikličkog i Laurinavičijusa različitim predmetima i nije nemoguće da Zvezda bude kažnjena.

Utakmica je počela ludim ritmom u kojem se bolje snašao turski tim. Poslije uvodnih 4:0 za Zvezdu, Turci su očas posla poveli sa 20:8, a samo u prvoj četvrtini, Malet je pogodio četiri trojke iz četiri pokušaja.

Turk Telekom je bio bolji rival do početka druge četvrtine (16:29), kada se Zvezda adaptirala na nametnuti ritam i počela da melje. Serijom 24:3, domaći tim stekao je prednost od osam poena (40:32) pred odlazak na odmor (42:34).

Povratkom na teren, djelovalo je da se ništa neće promijeniti. Videnov je nastavio da pogađa spolja, Nemanja Bjelica da probija odbranu Turaka i asistira do sjajnog Olivera Stevića,a prednost Zvezde da raste do prelomnih 58:42.

Kako i zbog čega je Zvezda tada drastično pokvarila igru i skočila u poraz, nikome nije jasno.




CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Kikanović 2, Radosavljević, Rondović, Tejlor 16, 6 sk, 4 as, 2 ukr, 3 izg, Nedović 2, Stević 18 (9/10 za dva), 8 sk, 7 ukr, 3 as, Radivojević 4, 3 sk, Videnov 16 (4/6 za tri), 2 sk, 2 izg, Štimac 9, 6 sk, Bjelica 9, 5 sk, 4 as, 2 izg.

TURK TELEKOM: Lang 10, 6 sk, Erdogan, Vilson 15 (3/6), 8 sk, 4 ukr, Jarangume 8, 5 sk, Ačik 2, Bešok 2, Akpinar, Šenturk 4, Dudli 12 (6/7 za dva), 5 sk, Sonkol, Malet 25 (7/11 za tri), 4 as, 2 sk, 1 ukr, 3 izg.

REZULTATI 4. KOLA:

GRUPA I

Aris Solun - Alba Berlin
Huventud Badalona - Le Man

TABELA: Huventud 2-1, Alba 2-1, Aris 1-2, Le Man 1-2.

GRUPA J

Hapoel Jerusalim - UNIKS Kazanj 82:73
Valensija - Galatasaraj

TABELA: Hapoel 3-1, Valensija 2-1, UNIKS 2-2, Galatasaraj 0-3.

GRUPA K

Bilbao - Bamberg
Beneton Trevizo - Panelinios

TABELA: Bilbao 3-0, Panelinios 2-1, Bamberg 1-2, Beneton 0-3.

GRUPA L

Crvena zvezda - Turk Telekom Ankara 76:78
Nimburk - Gran Kanarija 79:71, 69:69

TABELA: Crvena zvezda 3-1, Gran Kanarija 2-2, Nimburk 2-2, Turk Telekom 1-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC