• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Kralj je PAO!

Panatinaikos više nije prvak Evrope u košarci. Ni Obradoviću nije jasno šta se dogodilo sa njegovim timom.

 EL: Kralj je PAO! Izvor: MONDO

Senzacija se dogodila u Evroligi - grčki Panatinaikos neće braniti titulu prvaka Evrope i što je još čudnije u TOP16 fazi pretrpio je sva četiri poraza.

Kada je održan žrijeb za TOP16 fazu Evrolige, malo je bilo onih koji su rekli da Barselona i(li) Panatinaikos neće proći. Autsajderi Partizan i Marusi su bili prežaljni uz komentare: "Pa, i ovo što su do sada uradili je veliki uspjeh".

A onda se "dogodila" TOP16 faza u kojoj je Panatinaikos zabilježio nevjerovatan skor - nula pobjeda i četiri poraza. Imao je skupocjeni tim iz Atine u tri utakmice šansu da zabilježi trijumf, ali se nešto neobjašnjivo dogodilo sa ekipom Željka Obradovića. Kao omađijani uvek su stali u završnicama utakmica. To je najprije iskoristio Partizan, potom Marusi, a u četvrtak uveče u Atini i Barselona.

Koliko je to što se dogodilo neobično i neočekivano možda najbolje opisuju riječi krilnog igrača Barselone Terensa Morisa, poslije trijumfa u Atini: "Da mi je neko prije TOP16 faze rekao da će skor Panatinaikosa biti 0-4, rekao bih mu da je lud!".

Zaista je teško objasniti šta se dogodilo sa skupocjenim timom iz Atine, a odgovor nema ni njegov trener Željko Obradović.

"Žao mi je zbog ovog poraza i zbog toga što nećemo odbraniti našu titulu. Poslije utakmice sa Barselonom u Španiji gledali smo snimak i pitao sam igrače šta misle zašto smo izgubili - zato što je Barselona odigrala nešto specijalno ili smo mi podbacili? Odgovorili su mi da smo mi odigrali loše i da vjeruju da je i dalje sve u našim rukama", rekao je trofejni stručnjak poslije bolne eliminacije.

Srpski trener nema odgovor na pitanje zašto je njegov tim u tri od četiri utakmice stao u ključnim trenucima.

"Počeli smo vrlo dobro, igrali smo jako i u odbrani u napadu...Ali, ne razumijem zašto smo prestali tako da igramo. U sve tri utakmice koje smo izgubili ovde dugo nismo izlazili iz bonusa, nismo pravili faulove kad je to bilo potrebno. Iskusna smo ekipa, a uspjeli smo da ispustimo 11 poena prednosti. To je pitanje koncentracije."

Ipak, i pored svega Obradović ne upućuje oštre riječi svojim igračima.

"Borili su se, jako su željeli pobjedu. Uostalom, igrali smo sa jakim intenzitetom, zato su igrači sami tražili izmjene tokom utakmice. Imamo kvaliteta u našem timu, ali to nije bilo dovoljno ove sezone u Evroligi".

Panatinaikosu je sada ostala samo još borba za titulu u grčkom prvenstvu, a očekivano finale je protiv Olimpijakosa koji igra sve bolje.

Bolna eliminacija iz Evrolige teško je pala svima u Panatinaikosu.

"Teško je podnijeti saznanje da nećemo biti u prilici da branimo trofej u Evroligi. Imali smo vođstvo, ali nismu uspjeli da ga sačuvamo...Sve ovo je déjà vu, to isto nam se događalo i u ranijim mečevima. Moramo da shvatimo da utakmica traje 40, a ne 35 minuta", rekao je Šarunas Jasikevičijus.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC