• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Željko je još ljut, a u halu Panate nisam smeo"

Autor mondo.rs

Menadžer Miodrag Ražnatović kaže da je godinama izbegavao dvoranu Panatinaikosa nakon što je "preveo" Vasilisa Spanulisa u Olimpijakos. "Rekli su da navijači znaju kako izgledam"

 Misko Raznatovic o Zeljku Obradovicu Spanulisu i Panatinaikosu Izvor: MN PRESS

Odlazak Vasilisa Spanulisa iz Panatinaikosa u Olimpijakos u leto 2010. godine bio je i ostao košarkaški transfer koji je najviše zatresao kontinent u ovom veku.

Slavni "Bili" napustio je te godine PAO i Željka Obradovića i preselio se u Pirej izazvavši veliki potres u Atini.

Posle osvajanja titule Evrolige sa "zelenima" on je prešao u redove najvećeg rivala i potom ga vodio do dve titule šampiona Evrope, koju će i ovog maja pokušati da podigne u Istanbulu.

Spanulisov menadžer Miodrag Ražnatović i dalje živo pamti detalje tog transfera i otkrio ih je u utorak studentima Fakulteta za sport Univerziteta Union "Nikola Tesla".

"Jedan od većih razloga zašto su moja karijera i agencija Beobasket otišli na ovaj nivo jeste to što su interesi klijenata uvek išli u prvi plan. Pratio sam ih i po cenu negativnih stvari, a najbolji primer je već čuveni prelazak Spanulisa iz Panatinaikosa u Olimpijakos", rekao je Ražnatović.

Vrativši se u leto 2010, menadžer pamti Spanulisovu želju da napusti PAO, sa kojim je Ražnatović tada imao dobre odnose.

"Izuzetno sam sarađivao sa Panatinaikosom i Željko Obradović je bio moj blizak prijatelj. Ipak, Vasilis Spanulis je hteo da promeni klub i da ode negde gde će biti lider. U razgovoru sa Olimpijakosom zaključio je da je to najbolja sredina za njega, a zajedno smo zaključili da je to prelazak koji se ne radi. To je neuporedivo sa Crvenom zvezdom i Partizanom", objasno je Ražnatović.

Međutim, Spanulis nije odustajao.

"Naravno, znao sam da će moji odnosi sa Panatinaikosom i Željkom Obradovićem biti pogoršani ako se to realizuje, ali uopšte nisam obraćao pažnju na to. Radio sam transfer kao da je svaki drugi. Ugovor je bio odličan, transfer je bio kompletiran, a objavljeno je tek kada je iz 'zelenog' dela grada prešao u 'crveni'".

Ražnatović je rekao da je Obradović zbog toga i dalje ljut na njega, a da u halu OAKA nije smeo da ide nekoliko godnia.

"Tri godine potom nisam 'potpisao' nijednog igrača sa Panatinaikosom, a pet godina nisam išao na utakmice, jer su mi rekli da znaju kako izgledam i da je bolje da ne dolazim. Takođe, Željko Obradović se naljutio i već sedam godina ne razgovara sa mnom i to nije uticalo na odlazak igrača koje zastupam u Fenerbahče", dodao je Ražnatović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC