• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO se iskupio, Olimpijakos pao!

"Zeleni" ubacili gradskom rivalu 15 trojki i donekle se odužili navijačima za poraze u finalu nacionalnog kupa i u Evroligi.

 PAO se iskupio, Olimpijakos pao! Izvor: MONDO

Panatinaikos je u prethodnih nedelju dana izgubio grčki kup i sve šanse da prođe u Top 8 Evrolige. Ali u domaćem prvenstvu je još  "gazda"!

Pokazao je to u velikom derbiju 18. kola, u kojem je savladao Olimpijakos rezultatom 98:90 (32:28, 26:16, 21:20, 19:26).

"Zeleni" su na poluvrijeme otišli sa 14 poena viška, pošto su šutirali 12/14 za dva poena i fantastičnih 11/17 za trojku. Olimpijakos je sredinom treće četvrtine smanjio na 61:54, na šta je domaćin odgovorio jakom odbranom i kontranapadima, iz kojih je napravio seriju od 9:0.

Pirejci su još jednom zaprijetili dva minuta prije kraja, ali je Miloš Teodosić promašio trojku za "minus četiri", poslije čega nije bilo vremena da krenu u novi ozbiljan pokušaj.

U poslednje vrijeme mnogo hvaljeni Teodosić ovog puta nije bio na visini zadatka. Upisao se u strijelce sa linije slobodnih bacanja, tek u 28. minutu, a na kraju je imao šest poena, četiri skoka i jednu asistenciju, uz očajan šut van linije od 6,25 metara (1/7).

Ekipu Željka Obradovića predvodili su Dru Nikolas (27 poena - sedam trojki), maestralni Dimitris Dijamantidis (26p, 7sk, 11as) i Vasilis Spanulis (22p).

Milenko Tepić igrao je 11 minuta, zabilježio je dva poena, četiri skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, kao i dve izgubljene.

Panatinaikos ima skor 17-1 i praktično je obezbijedio prvo mjesto pred plej-of, iako do kraja regularnog dela predstoji još osam kola. Olimpijakos (15-3) je drugi, a Marusi (13-5) treći, poslije trećeg poraza zaredom u ligi.

Partizanov konkurent za plasman u četvrtfinale Evrolige neočekivano je izgubio od "fenjeraša" Ilisijakosa - 74:69.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC