• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezdina meč lopta

Trener košarkaša Crvene zvezde poziva navijače da pomognu njegovom timu da pobijedi Nimburk i plasira se u četvrtfinale Evrokupa.

 EVROKUP: Zvezdina meč lopta Izvor: MONDO

Sve je jasno - košarkaši Crvene zvezde u utorak treba da pobijede češki Nimburk i evo ih u četvrtfinalu Evrokupa.

"Pred rijetko koju utakmicu se može reći da smo favoriti, kao i unaprijed kazati da ćemo pobediti. Pred ovu utakmicu to posebno važi. Oni su ozbiljna ekipa, koja četiri godine igra u istom sistemu. Sa dve posljednje pobjede i angažovanjem novog igrača, pokazali su da imaju svoje ambicije", rekao je trener crveno-bijelih Aleksandar Trifunović na konferenciji za novinare.

Zvezda će možda biti oslabljena u meču protiv Nimburka jer se Boris Bakić još nije oporavio od udarca na kup utakmici protiv FMP-a, a i Filip Videnov ima problem sa skočnim zglobom.

Ipak, Trifunović ne želi alibi. "Ne treba pričati o značaju utakmice, a ne želimo ni da tražimo olakšanja u realnim stvarima, odnosno povredama. Ne bježimo ni od uloge favorita, kako to mediji vole da predstavljaju...Ulažemo velike napore i svim srcem želimo da pobijedimo", rekao je Trifunović.

Crveno-bijeli su uzdrmani jer imaju dva vezana poraza - od Turk Telekoma i Cibone, mada je igra u drugom dijelu utakmice u Zagrebu bila ohrabrujuća.

Zvezda ima učinak od tri pobjede i poraza, dok češka ekipa ima učinak od 2/2.

Trifunović je pohvalio Nimburk, ocjenjujući da iz godine u godinu igra sve bolje na međunarodnoj sceni.

"Nimburk ima jasno uspostavljen sistem, koji gaji velike ambicije, kako u Evorkupu, tako i u domaćim takmičenjima. Najistaknutiji pojedinci u igri Nimburka su strani igrači, na čije se kvalitete odlično nadovezuju reprezentativci Češke Petr Benda i Ladislav Sokolovski. Dosta očekuju i od najnovijeg pojačanja, Grka Jorgosa Cijarasa", rekao je Trifunović.

On je poručio da bi pune tribine hale "Pionir" trebalo da predstavljaju veliku prednost crveno-bijelih, koji bi pobedom u sutrašnjoj utakmici obezbijedili plasman u četvrtrfinale najmasovnijeg evropskog takmičenja.

Utakmica Crvena zvezda-Nimburk igra se u utorak od 20 časova u hali "Pionir".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC