• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifunović: Izvršili smo samoubistvo

Trener Zvezde kaže da može da nađe hiljadu razloga za lošu igru, ali neće da se pravda poslije poraza od Čeha u Evrokupu.

 Trifunović: Izvršili smo samoubistvo Izvor: MONDO

Crvena zvezda je poražena u Pioniru od Nimburka 55:73 i od gotovog posla (plasmana u četvrtfinale Evrokupa), došli su blizu "veresije".

Sada moraju da savladaju Gran Kanariju na gostovanju u posljednjem kolu Grupe L.

"Aplauzi naše publike protivniku dovoljno govore o tome kako smo igrali. Naših 20 izgubljenih lopti i njihovih 16 asistencija govote da je Nimburk svih 40 minuta znao šta hoće", počeo je priču trener Zvezde, Aleksandar Trifunović.

Po njemu je poraz u Kupu Radivoja Koraća od FMP Železnika označio početak krize.

"Od tada smo počeli da gubimo samopouzdanje. Večeras smo izvršili samoubistvo. Samo u prvoj četvrtini primili smo tri laka koša poslije 'pika', protivniku dozvolili pet ofanzivnih skokova i lagano ga uveli u ritam koji je želio", nastavio je Trifunović.

"Njima je lopta dobro kružila u napadu. Kako je vrijeme odmicalo nismo uspjevali da stignemo razliku što je uticalo da izgubimo svaki kontinuitet u odbrani. Presudila je psihologija".

Trifunović ne želi da traži opravdanje.

"Mogu da nađem hiljadu razloga za ovakvo izdanje, ali opravdanje nam ne treba. Samo smo krivi. Mogli smo sebi da olakšamo život - individualno, timski i klupski, a mi smo ga, ako ne zakomplikovali, onda ostavili u stanju u kojem je bio".

Alibi ne traži ni u situaciji u klubu.

"Situacija u klubu je takva, kakva je, već duže, ali nije poenta u prelistavanju istorije. Poenta je u želji da se nađe rješenje, a rješenja ima. Sa ovakvim stavom i situacijom u klubu moramo da tražimo "život" u bespoštednoj borbi, skoku, tranziciji, da iz toga gradimo samopouzdanje".

Šef struke crveno-bijelih je pričao u dahu:

"Igrači treba da shvate u čemu je razlika u utakmicama koje smo dobijali i ovih sada. Nema filozofije, moramo da se okrenemo radu. Nismo uspjeli da mentalno iznesemo skor 3-0 u Evrokupu i priče o fajnal foru. Međutim, i sa skorom 3-2 nismo ispali. Probaćemo da protiv Gran Kanarije u gostima odigramo kao prije krize".

Na kraju, Trifunović se vratio na početak - na poraz od "pantera".

"Način na koji smo izgubili od FMP-a odveo je ekipu u depresiju. Otkako sam došao, mnogo utakmica smo izgubili sa jednim do tri poena razlike. Međutim, posljednja je trećina sezone i nemoguće je nešto radikalno mijenjati", zaključio je Aleksandar Trifunović.

Vuk Radivojević se nadovezao na priču trenera:

"Neshatljiva je nervoza sa kojom ekipa igra utakmice na svom terenu. Mislim da je naš problem u glavama. Iz nervoze sa kojom izlazimo na teren proizilaze izgubljene lopte, loš šut i bezidejnost u napadu. Ne znam o čemu se radi. Ne tako davno smo mnogo bolje ekipe od Nimburka i Turk Telekoma dobijali sa 20-30 razlike. Imamo još jednu utakmicu, moramo da se podignemo", rekao je Radivojević.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC