• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman: Nisu bez razloga šampioni

"Malo smo podlegli pritisku zbog važnosti utakmice. Nismo odigrali kako smo očekivali i kako smo do sada uspijevali", žali Dušan Kecman.

 Kecman: Nisu bez razloga šampioni Izvor: MONDO

Partizan je izgubio od Panatinaikosa rezultatom 82:66 i propustio prvu "meč-loptu" za odlazak u četvrtfinale plej-ofa Evrolige.

Međutim, navijači su podržali igrače kao da su pobjedili. Dugo po završetku utakmice, pjevalo se "i kada ne budeš prvi ti", skandiralo "idemo dalje", na "bis" je pozvan trener Duško Vujošević...

"Nisu oni bez razloga prošle godine bili evropski prvaci i osvojili triplu krunu. Pokazali su kakva su ekipa i kakav im je karakter. Mi smo malo podlegli pritisku zbog važnosti utakmice. Nismo odigrali kako smo očekivali i kako smo do sada uspijevali", rekao je Dušan Kecman.

"Žao mi je što smo na neki način pokvarili ovaj ambijent. Navijači su bili fantastični, ovo se dešava jednom u životu, ovakvo pjevanje poslije poraza", dodao je najiskusniji igrač crno-bijelih, proljetos član Panatinaikosa.

Centar Aleksandar Marić konstatovao je da su crno-bijeli mnogo griješili.

"Nije nam se dalo. Izgubili smo bitnu utakmicu, jer smo mnogo griješili kada nismo smijeli. Oni su se razigrali, a Nikolas je šutirao trojke 6/6 i kako to da braniš".

Na terenu neprimjetni Aleksandar Rašić razlog poraza je potražio u nedostatku agresivnosti u odbrani.

"Naša šansa je jaka odbrana, a problem je kada toga nema. Na to se nadovezalo i naše loše šutersko veče i njihovo dobro. Daćemo sve od sebe u posljednjem kolu, iako nije realno očekivati pobjedu u Barseloni. Sigurno ćemo pratiti i šta se događa u Atini", izjavio je Rašić.



Igračima Panatinaikosa pobjeda je mnogo značila, utoliko što je došla na teškom gostovanju poslije četiri uzastopna poraza u Top 16 fazi Evrolige.

"Pobjeda nam mnogo znači, najviše zbog povratka samopouzdanja. Vjerujem da ćemo do kraja sezone igrati na ovom ili višem nivou i da će to biti dovoljno za odbranu titule u Grčkoj. Ja ne blistam i znam da mogu bolje. Treba da popravim neke stvari, ali ovo mi je prva sezona i oscilacije su normalne", konstatovao je Milenko Tepić.

Tepić je prethodne tri godine igrao u Partizanu i bio jedan od najzaslužnijih za posljednje uspjehe crno-bijelih.

"Bilo je čudno, moram priznati. Rekli su mi saigrači u šali da pazim da ne pogriješim koš na kojem se zagrijavam", rekao je Tepić, koga su navijači srdačno pozdravili kada je izašao na parket.

Dru Nikolas je za tri poena šutirao 6/6, ali nije želeo da komentariše svoju igru.

"Ponekad šuteri uđu u takav ritam... Da budem iskren, ne bih ni da pričam o tome. Ne bih rekao da Partizan nije bio dovoljno agresivan na bekovima. Možda njihovi centri sporije izlaze kada se igra 'dva na dva', tako da smo poslije blokova imali malo više vremena za šut".

Panatinaikos je pobjedio iako mu utakmica rezultatski ništa nije značila, kao ni sljedeća protiv Marusija u posljednjem kolu. Partizan će proći u četvvrtfinale, ako stariji atinski tim pobjedi.

"Protiv Marusija ćemo igrati sa istim pristupom kao danas. Govorili su da nemamo motiv i sportski razlog da pobjedimo, ali smo odigrali veliku utakmicu u fantastičnoj košarkaškoj atmosferi. Trudićemo se da se popravimo kao tim", rekao je Nikolas.

(Beta/MONDO, foto: MN Press, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC