• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strouberi "ludim košem" doveo Efes do ambisa!

Autor mondo.rs

Bešiktaš i Fenerbahče nalaze se na korak od finale plej-ofa u Turskoj.

 Strouberi "ludim košem" doveo Efes do ambisa! Izvor: MN PRESS

Posle dve runde u polufinalnim serijama turske Superlige, prvi i drugi tim nakon ligaškog dela imaju maksimalnih 2-0.

Ovog četvrtka uveče u prepunom "Akatlaru", Dešon Tomas imao je šut uz zvuk sirene za "brejk" i pobedu gostiju, ali nije pogodio: (2) Bešiktaš - (3) Anadolu Efes 74:72 (17:18, 20:13, 17:20, 20:21) pred selidbu u "Abdi Ipekči" dvorani u kojoj će biti odigran treći meč u subotu, a za dalje videćemo…

Veče pre toga, (1) Fenerbahče je rezultatom 95:81 pobedio (4) Darušafaku i takođe stekao maksimalnu prednost pred najmanje jedan duel na parketu gradskog rivala.

Bešiktaš je, bodren bučnim navijačima, odlično otvorio poslednju deonicu i stekao maksimalnih deset poena prednosti (63:53), ali to nije bio uvod u miran kraj susreta - naprotiv! Ekipa koju je sa klupe predvodio Velimir Perasović napravila je seriju 0:12, stekla dva poena prednosti i "proglasila" egal završnicu otvorenom, a ispostaviće se da je presudio nestvaran koš Derela Judžina Strouberija na tri sekunde pre kraja.

DJS
Izvor: YouTube



Efes je siguran...

Eliminacija Efesa u polufinalu, odnosno plasman Bešiktaša u finale, neće imati nikakve implikacije na sastav Evrolige za sezonu 2017/18, jer su i Efes i Fenerbahče ugovorima vezani za najjače evropsko košarkaško takmičenje. Bešiktaš bi mogao da se nada dobijanju "vajld karda", mada je verovatnije da će ta pozicnica otići u Nemačku ili Francusku...

Pri rezultatu 72:72, sa oko 20-ak sekundi na raspolaganju, ekipa trenera Ufuka Saridže nije uspela da sprovede dogovoreno na pauzi, tako da je Di-Džej Stroberi, strelac 22 poena u prvoj utakmici koja je završena pobedom Bešiktaša od 90:71, morao da improvizuje i uradio je to na NBA način.

Iako je na sebi imao dvojicu čuvara, iako je bio u dvokoraku na oko pet metara od koša iskosa sa leve strane, uspeo je da izbaci nešto između običnog šuta i "floutera" koji je, o tablu, završio u dnu mrežice za 74:72 na tri sekunde pre kraja.

Perasović jeste nacrtao dobru akciju za Efes, koji je uspeo Tomasu da obezbedi solidan pokušaj za trojku i pobedu pre produžetka, ali je Amerikanac samo potvrdio da je šuterski bio raštimovan te večeri - promašio je i četvrtu trojku iz petog i poslednjeg pokušaja te večeri.

Tomas je meč završio sa devet ubačenih poena, a ako mu je za utehu - nije bio najgori šuter svog tima, utoliko što je Tomas Ertel ubacio samo jednu trojku, ali iz šest pokušaja za 11 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Najviše je pritisku podlegao Derik Braun koji je do tri poena stigao jednim ubačenim pogotkom iz igre, a uspeo je i za 20 minuta na parketu da zaradi pet ličnih grešaka.

U redovima najtrofejnijeg turskog kluba bolji od ostalih bio je Džejson Grendžer sa 22 poena i sjajnim procentom šuta iz igre (9/14), ali nije uspeo da dobije loptu u poslednjem napadu.

Posle 22 poena na otvaranju serije, Strouberi je gradskom rivalu isporučio 18 ove večeri, uz šut 5/11, a imao je i četiri asistencije.

Naš as, Vladimir Štimac, za 26 minuta u igri ubacio je pet od osam šuteva za deset poena i isto toliko skokova, a dobru igru pružio je i Majkl Tompson koji je šutirao osam od 13 iz igre i postigao 20 poena.

Treći meč je u subotu uveče, a Bešiktaš je u seriji od tri pobede nad Efesom, koji je prošle sezone smenio našeg trenera Dušana Ivkovića nezadovoljan osvajanjem "samo" Kupa i Superkupa Turske, a sada se sa Perasovićem nalazi na korak od eliminacije još u polufinalu plej-ofa bez uspeha u Kup takmičenju u međuvremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC