• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo navijači, malo sudije i povreda Bilija - 1:1!

Autor mondo.rs

U utakmici u kojoj je Panatinaikos izveo duplo više, i ubacio duplo više penala od Olimpijakosa, presudile su dve akcije u dramatičnoj utakmici pred 18.500 navijača "zelenih".

Nekako, malo zahvaljujući sjajnoj igri rezervista, malo zbog povrede Vasilisa "Kill Bill" Spanulisa, malo zbog sudijskog kriterijuma, košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1:1 u finalnoj seriji grčkog plej-ofa sa Olimpijakosom.

Pred 18.500 frenetičnih navijača u Dvorani "Nikos Galis", košem Majka Džejmsa na 35 sekundi pre kraja "zeleni" su nekako odbili napad vicešampiona Evrope i kako-tako odgovorili na startnih 63:58 u Pireju.

U centru prestonice bilo je: (2) Panatinaikos - (1) Olimpijakos 84:78 (17:20, 24:19, 18:14, 25:25)!

Najefikasniji među "zelenima" bio je Nikos Papas sa 16 poena i samo jednim promašajem na utakmici, a igrao je svega 15 minuta. Majk Džejms, pored odlučujućih poena na 35 sekundi pre kraja, može da se pohvali da je za 23 minuta u igri pogodio četiri od sedam šuteva za 14 poena i dva skoka, koliko je imao i asistencija.

Janis Burusis kao bivši igrač Olimpijakosa stigao je do 12 poena i šest skokova za 23 minuta, a ubacio je pet od 11 šuteva iz igre. Nik Kalates ubacio je osam poena, ali je imao i deset skokova i osam asistencija, tako da su ga sitnice delile do retkog tripl-dabla za evropske okvire.

Kalates je imao i pet izgubljenih lopti.

PAO
Izvor: YouTube



Džejms Gist pokušaće što pre da zaboravi večerašnju utakmicu jer je pogodio jedan od pet šuteva za dva poena, a imao je i pet skokova.

Kod gostiju, najefikasniji je bio Erik Grin sa 21 poenom i šutem 7/11 iz igre, Jorgos Printezis ubacio je 15 poena šutirajući zabrinjavajućih 5/17 iz igre, od čega 3/12 za dva, ali je nespornim takmičarskim duhom stigao i do šest poena i pet asistencija.

Dvocifren je bio i Kostas Papanikolau sa 12 poena, bez promašaja za dva (5/5) i bez pogotka za tri (0/5). Kem Birč je jednom šutnuo na koš i nije pogodio, a do jednog poena stigao je sa linije penala. Da nije imao sedam skokova, ne znamo šta bismo naveli kao pozitivan efekat na igru ekipe.

Olimpijakos je u prethodne dve sezone pobeđivao najtrofejniji grčki tim rezultatima 3-1 i 3-0 u finalnim serijama (2015, 2016), a tim Janisa Sferopulosa ove sezone igra za treću uzastopnu i četvrtu titulu u poslednjih šest sezona, jer je - podsećamo - decenijska dominacija "zelenih" prekinuta na kratko u sezoni 2011/12, posle čega je PAO osvojio dve titule za redom (2013, 2014) i sada ima 34, 22 više od najvećeg rivala.

Nikola Milutinov proveo je na parketu 17 minuta i postigao četiri poena uz jedan promašaj iz igre, tri skoka, asistenciju, izgubljenu i ukradenu loptu, ali i pet faulova. U proseku, Milutinov je pravio prekršaj na manje od tri minuta igre.

Utakmicu je prelomila igra "klupe" Panatinaikosa koja je ubacila 40 poena i nadoknadila propuste startne petorke, a Olimpijakos će morati da razmisli kako je izgubio utakmicu ako je postigao više poena iz grešaka protivnika, više poena iz reketa i više poena iz druge šanse, odnosno posle skokova u napadu.

Moguće da će razloge poraza pronaći u sudijama, jer je domaći tim šutirao slobodna bacanja 24/32, a gostujući 12/16.

Olimpijakos je dva puta gubio sedam razlike u poslednjoj četvrtini i dva puta se vraćao, drugi put očas posla od rezultata 78:71 (4:04 do kraja) do rezutlata 78:76 (54 sekunde pre kraja).

Zahvaljujući sjajnoj igri Vangelisa Mancarisa, koji se probudio u finišu i stigao do devet poena, ali i Papanikolaua i Printezisa, gosti su iskoristili neke suludo "prodate" lopte rivala i ofanzivnim skokom uspeli da poprave najveći deo promašenih šuteva spolja.

U tome je pomogao i Grin, ali kada je Džejms izmislio poene na 35 sekundi pre kraja za 80:76, a Printezis odgovorio brzopletim promašajem u šutu za dva, pobeda Panatinaikosa bila je upisana...

Panatinaikos je dobio Olimpijakos u Kupu Grčke, Olimpijakos je odgovorio sa obe pobede u Evroligi, dok su dva najveća grčka kluba dobila derbije u šampionatu na svom terenu i to su i jednima i drugima bili jedini porazi pred start plej-ofa (25-1).

PAO je u prvoj rundi pobedio AEK 3-1, a Olimpijakos nadigrao Aris 3-0, posle čega je ponovo zakazana burna finalna serija plej-ofa u kojoj će se igrati na tri pobede i u kojoj je sledeća utakmica ponovo na parketu dvostrukog uzastopnog šampiona Grčke – Olija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC