• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kolaps Stakija, Lebron, Krle...

Kolaps zvijezde Detroita Rodnija Stakija na meču protiv Klivlenda. Nenad Krstić odličan u pobjedi Oklahome nad Klipersima u Los Anđelesu.

 NBA: Kolaps Stakija, Lebron, Krle... Izvor: MONDO

Šta se sve nije izdešavalo u utakmicama NBA Lige odigranim u noći između petka i subote. Bilo je kolabiranja, povreda, Šarlot je po navici dobio Lekerse, Lebron Džejms je još jednom pokazao da je trenutno najbolji, Nenad Krstić je odigrao odličnu partiju za Oklahomu u pobedi nad Klipersima...

Samo dva tima u celoj NBA ligi imaju pozitivan skor u duelima sa Lejkersima. To su Boston (152 pobede i 120 poraza) i Šarlot (sedam pobeda - pet trijumfa Lejkersa).

U poslednjih devet utakmica, Šarlot je čak sedam puta dobio Lejkerse. U noći između petka i subote bilo je 98:83 za tim koji će uskoro biti u vlasništvu Majkla Džordana.

Džordan nije mnogo slavio pobedu ekipe čiji će vlasnik uskoro postati. Ustao je sa stolice, aplaudirao, a potom napustio salu. Ipak, nije mala stvar pobediti svog bivšeg trenera iz Čikaga (Fila Džeksona), pa makar to bilo i u ulozi budućeg vlasnika Šarlota.

U čemu je tajna uspeha Šarlota u duelima sa Lejkersima?

"Stvarno ne znam. Može da se kaže da je to zato što nam oni leže, ali opet leži nam i Klivlend", rekao je Džerald Volas koji je u kombinaciji sa Stivenom Džeksonom bio glavni neimar pobede nad Lejkersima.

Džekson je postigao 21, a Volas 17 poena i imao 10 skokova. Kobi Brajant se zadržao na 26 poena za Lejkerse (šut za dva poena 9 od 21).

Zanimljivo je da Šarlot ove sezone ima pozitivan skor i sa Klivlendom - 3:1, ali ima i negativne skorove sa lošijim ekipama.

"Ove jake ekipe, poput Lejkersa ili Klivlenda, privlače gledaoce i iz nas izvlače maksimum. Dođite na utakmicu prtiv Nju Džersija, recimo, jedva se okupi 500 ljudi", dodao je Volas.

Trener Lejkersa i nekadašnji učitelj Džordana u Čikagu, Fil Džekson poželeo mu je mnogo sreće u novoj ulozi - vlasnika Šarlota, a upitan da li bi i on voleo da jednog dana poseduje neki klub, trener je odgovorio: "Bog mi je to zabranio".



Uzbudljiv meč odigrali su Klivlend i Detroit. Meč su obeležili Lebron Džejms koji je imao "dabl-dabl" učinak- čak 40 poena i 13 skokova (uz šest asistencija), preokret Klivlenda, ali i dramatičan trenutak kada je pozlilo zvezdi Pistonsa Rodniju Stakiju.

U trenutku kada je želeo da posavetuje saigrače, odjednom mu je pozlilo i morao je da sedne. Potom je zatražio malo vode i odmah se srušio u naručje trenera.

Staki je tokom noći zadržan u bolnici u Klivlendu, a trener Detroita saopštio je da se sada oseća dobro i da je njegovo stanje stabilno.

Što se tiče utakmice, Klivlend je gubio 21 poena razlike na poluvremenu, ali je sjajnom partijom Lebron Džejms ponovo pokrenuo "konjanike".

Ipak, sve je bacio u zasenak kolaps Stakija u trećoj četvrtini.

Kada se to dogodilo igrači oba tima su se zagrlili i pomolili se za Stakijevo zdravlje. Iako se sumnjalo da je imao srčani napad, za sada takve informacije nisu potvrđene.

Taj neprijatni događaj znatno je uticao na igru Detroita. Do kolabiranja Stakija vodio je 67:61, a do kraja te četvrtine igrači "Pistonsa" dali su još samo jedan poen.

Poraz je potom bio neizbežan.

Nenad Krstić je odigrao odličan meč u pobedi Oklahome nad Klipersima u Los Anđelesu 104.87. Kapiten srpske reprezentacije imao je "dbal-dabl" učinak - 13 poena i 11 skokova za 32 minuta. Kevin Durant predvodio je pobednički tim sa 32 minuta i devet skokova.

Video možete pogledati na našem portalu: www.mondo.rs.

REZULTATI:

Filadelfija - Boston 86:92
Klivlend - Detroit 99:92
Šarlot - LA Lejkers 98:83
Toronto - Njujork 102:96
Vašington - Milvoki 74:102
Atlanta - Golden Stejt 127:122
Nju Džersi - Orlando 87:97
Dalas - Sakramento 108:100
Denver - Indijana 122:114
San Antonio - Nju Orleans 102:91
LA Klipers - Oklahoma 87:104

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC