• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"3K" previše za Klivlend! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Golden Stejt ostvario novu ubedljivu pobedu i povećao na 2:0 u finalu NBA plej-ofa. Stiv Ker se vratio na klupu.

"KD", Kari i Klej!

Dvojici udarnih košarkaša Golden Stejt Voriorsa, Kevinu Durentu (33p, 13sk, 6as, 3ukr, 5blk) i Stefu Kariju (32p, 10sk, 11as), u noći između nedelje i ponedeljka se priključio i "probuđeni" Klej Tompson (22p, 7sk), čiji kvalitetan učinak je često izostajao u ovogodišnjem plej-ofu.

Klivlend Kavalirsi odigrali su mnogo bolje nego na "otvaranju" finalne serije, ali to je bilo nedovoljno i za iole neizvesnu završnicu, a kamoli za pobedu i izjednačenje - 132:113 (40:34, 27:30, 35:24, 30:25)!

Voriorsi, kao i prošle sezone, vode sa 2:0 i nalaze se na pola puta do titule, a da li aktuelni šampion ima snage i kvaliteta za preokret, biće jasno posle naredna dva meča u Ohaju (četvrtak i subota od 3.00 po centralnoevropskom vremenu).

Pogledajte kraću...

Golden Stejt - Klivlend 132:113 (2:0) u finalu plej-ofa
Izvor: YouTube


...i dužu rekapitulaciju drugog trijumfa Golden Stejta i uverite se u kako visokom ritmu je odigrana druga finalna utakmica!

Golden Stejt - Klivlend 2:0
Izvor: YouTube


Lebron Džejms (29p, 11sk, 14as) bio je nezaustavljiv u prvom poluvremenu i brzo je postalo jasno da će doći do osmog "tripl-dabla" u NBA finalima i tako sustići Irvina "Medžika" Džonsona.

Međutim, ponovo "Kralj" nije imao dovoljno raspoloženih saigrača da bi Klivlend parirao rastrčanom domaćinu, niti je fizički mogao da izdrži celu utakmicu u ritmu koji su nametnuli Voriorsi.

Kevin Lav (27p, 7sk) imao je dobru statistiku, ali ne toliko izražen uticaj na utakmicu, dok se Kajri Irving (19p, 7as) razigrao kada je već bilo prekasno.

Ostatak šampionskog tima apsolutno nije bio vredan pomena.

"Bili smo mnogo čvršći nego u prvom meču. Naterali smo ih da izgube 20 lopti i opet su nas dobili prilično ubedljivo", konstatovao je Džejms.

Pobedu Golden Stejta uveličao je povratak glavnog trenera Stiva Kera, koji je zbog zdravstvenih problema bio odsutan šest nedelja, još od treće utakmice prve runde protiv Portlanda.

Njegov tim je nakon 67-15 u regularnom delu sezone nanizao 14 pobeda u doigravanju, bez poraza.

"Sjajna je to serija, ali neće ništa značiti ako ne završimo posao kako treba. Verujte mi, znamo da nije gotovo. I prošle sezone smo vodili 2:0, pa smo na kraju izgubili", rekao je Ker.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC