• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda iskalila bijes

Taman kada su praktično svi digli ruke od njih, košarkaši Crvene zvezde smogli su snage za najubjedljiviju pobjedu ove sezone!

 NLB: Zvezda iskalila bijes Izvor: MONDO

Pred svega 500 gledalaca u hali Pionir, Zvezda - Helios 102:71 (29:13, 26:18, 33:15), 14:25).

Gosti iz Slovenije su još dobro prošli sa ovih "minus 31".

Poslije pet uzastopnih poena Nemanje Bjelice u 32. minutu bilo je rekordnih 96:50, da bi Marko Kešelj sa linije slobodnih bacanja, dva minuta prije kraja, poentirao za 102:59.

I onda, pravo niotkuda, Helios je do kraja utakmice ubacio četiri trojke i serijom od 12:0 znatno ublažio katastrofu. Alvin Snou je dva puta pogodio van linije od 6,25 metara, a Klemen Lorbek i Klemen Balažič po jednom - ovaj posljednji uz zvuk sirene sa pola terena!

Bjelica je bio igrač utakmice sa 29 poena, devet skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti. Marko Kešelj i Vladimir Štimac dodali su po 19, Filip Videnov 11 poena.

Trener Aleksandar Trifunović je odmah po sticanju ubijedljive prednosti dao šansu mladim igračima - Lazaru Radosavljeviću, Nikoli Rondoviću i debitantu Dušanu Miloševiću. Svi osim Miloševića uspjeli su da se upišu u listu strijelaca, a nedostajao je samo plejmejker Nemanja Nedović zbog povrede.

Četiri dana poslije beskrvne igre i poraza od Nimburka, koji bi lako mogao da ih košta plasmana u četvrtfinale Evrokupa, crveno-bijeli su prikazali svoje već zaboravljeno lice.

Agresivnom odbranom - u tim se vratio Boris Bakić - kontranapadima i odličnim šutom iz svih pozicija, u četvrtom minutu su poveli sa 14:7, a zatim serijom od 8:0 za samo jedan minut povećali na 24:9.

Bjelica je na kraju prve četvrtine imao 13 poena bez promašaja (3/3 trojke, 4/4 penali), tri skoka, dvije asistencije i dve "krađe", dok je ekipa šutirala trojke 4/6. Drastična razlika u odnosu na 1/17 iz duela sa Nimburkom...

Nastavila je Zvezda sa egzibicionom igrom, a prednost je konstantno rasla do pomenutih "plus 46" početkom posljednje dionice.

Iako se Helios brzo predao, crveno-bijelima će ovakva pobjeda puno značiti na psihološkom planu uoči gostovanja Gran Kanariji u utorak. Poslije svega možda ne bi bilo iznenađenje da Zvezda trijumfuje na gostovanju u Španiji i ipak ode dalje?!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC