• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barcokas i Barsa - KRAJ, Makabi čeka Blata

Autor mondo.rs

"Ponos Izraela" sprema milione da vrati trenera koji mu je doneo poslednju titulu Evrolige.

 Jorgos Barcokas otišao iz Barselone Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U iščekivanju prvih konkretnih informacija o košarkaškim transferima, novinari širom Starog kontinenta prate kako najveći timovi prave osnov za nove timove. A, svaka priča o tim aktivnostima počinje od trenera.

S tim u vezi, vredno je pomenuti da se Barselona u sredu zvanično rastala sa Jorgosom Barcokasom, grčkim stručnjakom koji je prošlog leta raspolagao velikim novcem, koji ipak nije uspeo da spreči jednu od najlošijih sezona u istoriji "Blaugrane".

Katalonci su Evroligu završili na 11. mestu, a u španskom prvenstvu su zauzeli šestu poziciju uoči plej-ofa. U doigravanju su stali u četvrtfinalu protiv Valensije. Konstantni problemi sa povredama, loši rezultati u serijama i očigledno nedovoljno dobra "hemija" svlačionice nagoveštavali su ovaj rastanak i tokom takmičarske godine, ali je rukovodstvo dvostrukog šampiona Evrope ipak sačekalo kraj.

Istovremeno, na drugoj strani evroligaške mape, Makabi ne žali novac da ubedi Dejvida Blata da se vrati na mesto uspeha.

Američki stručnjak sa izraelskim dokumentima završio je sezonu u Darušafaki, koja sledeće sezone neće dobiti pozivnicu za Evroligu i jasno je da će i trener i većina igrača promeniti sredinu tokom leta.

Specijalizovani portal "Eurohoops" objavio je da je Makabi spreman da Blatu plati 3,9 miliona dolara za trogodišnji ugovor.

Osvajač Evrolige sa Makabijem, Eurobasketa sa Rusijom i bronze na Olimpijskim igrama u Londonu još nije dao definitivni odgovor, a nagađa se da će pre nego što "preseče" osluškivati i eventualne ponude da preuzme neki od NBA klubova, koje je imao i pre nego što je prošlog leta došao u Darušafaku za 1,7 miliona evra godišnje. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC