• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brejk" u Madridu: Valensija izjednačila

Autor mondo.rs

Bojan Dubljević i saigrači zaustavili šampiona Španije na njegovom terenu. Serija se seli u "La Fontetu" sa izjednačenim skorom - 1:1.

 "Brejk" u Madridu: Valensija izjednačila Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

1:1!

Valensija je uzvratila udarac Realu i izjednačila u finalnoj seriji, nagovestivši zaista spektakularne borbe za titulu šampiona Španije.

Uzbudljiv i atraktivni derbi odlučen je u triler završnici, "otvorenoj" veoma teškim šutem i pogotkom fenomenalnog Bojana Dubljevića (20 p) za 79:81. U toku je bio poslednji minut, a Crnogorac je odmah potom na svojoj polovini uhvatio defanzivni skok, pa "povukao" napad, iznudio faul i sa crte doneo Valensiji "plus 3" 82:79.

Serhio Ljulj (22 p) je čekao priliku da krene u ofanzivu, ali je nije dobio, jer je Valensija iznova i iznova hvatala ofanzivne skokove i vraćala se na liniju penala, gde je i slomila otpor branioca titule.

REAL - VALENSIJA 79:86 (22:28, 19:15, 23:18, 15:25)

Pored Dubljevića, zasluge za važan trijumf gostiju trebalo bi pripisati i Fernandu San Emeteriju, strelcu 14 poena, Tomasu Vilu (11 p), izuzetno zapaženom Antoanu Diou (9), Luku Sikmi (9)...

Sa druge strane, pored Ljulja su dvocifreni učinak imali i veterani Andres Noćioni (14) i Felipe Rejes (13), ali je domaćima ipak falilo još "baruta" u momentima koji su odlučivali pobednika.

Šampion ACB lige postaće tim koji ostvari tri pobede, a naredni mečevi zakazani su za 14. i 16. jun u Valensiji, dok bi eventualna "majstorica" bila odigrana 18. juna u Madridu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC