• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revanš! Voriorsi na NBA tronu (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

U reprizi prošlogodišnjeg finala Golden Stejt se "osvetio" Klivlendu za poraz, završio seriju ukupnim rezultatom 4:1 i osvojio šampionski prsten. Kevin Durent sa MVP titulom stigao do prvog pehara u karijeri

Golden Stejt Voriorsi novi su šampioni NBA lige.

Oni su u Orakl areni pobedili Klivlend - 129:120 i ukupnim rezultatom 4:1 slavili u finalnoj seriji.

Voriorsi su stigli do petog pehara u istoriji, a drugog u poslednje tri godine. Kavsi su prošle godine uspeli da naprave preokret i posle 1:3 stignu do trijumfa (4:3), ali ove godine to nije bilo moguće.

"ODRASLI SMO"

Iako su mnogi trijumf ove godine u finalu videli kao "osvetu" za prošlu godinu, Andre Iguodala rekao je da nije tako doživeo finalnu seriju. "Ne bih to nazvao osvetom, već korišćenjem prilike koja je bila pred nama. Osećam kao da smo bili tamo prošle godine i naučili mnogo na bolnom i razočaravajućem putu. Osećam da je to bio period odrastanja i da smo od tada 'stariji'", rekao je Iguodala.

Golden Stejt, predvođen Kevinom Durentom, nije im to dopustio. "Kej-Di" s pravom je proglašen najkorisnijim igračem finala (MVP), jer nijedan meč u finalnoj seriji nije završio ispod 30 poena. U petom je ubacio 39 poena (šut iz igre 14/20), imao je sedam skokova i pet asistencija.

Sjajnu podršku imao je u Stefu Kariju, koji je posle lošije partije u četvrtom meču, igrao odlično - ubacio je 34 pogotka, imao je 10 asistencija i šest uhvaćenih lopti. Veliki doprinos pobedi dao je Andre Iguadala sa 20 poena, a Drejmond Grin upisao je "dabl-dabl" 10 poena i 12 skokova.

Durent je tako prvi put u karijeri stigao do šampionskog prstena. Borio se za njega i 2012. godine kao član Oklahome, ali ih je Majami, predvođen Lebronom Džejmsom, zaustavio u finalu.

Ovog puta Durent je bio taj koji je "gurao" Golden Stejt.

"Samo sam pokušao da budem skoncentrisan na finale i to je ključ uspeha. Mnogo puta u karijeri razmišljao sam o prošlosti i onome što sledi, a nisam bio fokusiran na dati trenutak. U ovoj seriji sam to uspeo", rekao je drugi "pik" sa drafta 2007. godine, koji je pobedu posvetio majci.

Kevin
Izvor: YouTube

On je pohvalio i svog saigrača Karija za sjajnu partiju koju je pružio posle kritika u četvrtom meču.

"Nikada nisam video nekog poput njega. Rekao sam mu pre meča: 'Kada igrač sa svojom silom, ne postoji igrač kao ti' i on je odigrao tako", rekao je Durent.

Lebron Džejms je na drugoj strani pokušao da održi Klivlend u finalnoj bici, ali neuspešno. Kavsi su parirali Voriorsima do druge četvrtine kada su Durent i ekipa nanizali seriju 28:4, pa su od vođstva stigli do zaostatka od 17 poena.

top 5
Izvor: YouTube

Džejms je pokušao sve, postigao je 41 poen (šut iz igre 19/30), imao je 13 skokova i osam asistencija, ali uzalud.

Pet mečeva je premala brojka za finalnu seriju, ako se zna koliko su konkurentni timovi igrali. Bilo je trenutaka kada mi se vrtelo u glavi gledajući sav talenat koji je igrao na terenu", rekao je Stiv Ker, trener Golden Stejta posle pobede u velikom finalu.

"Borili smo se protiv dostojnog protivnika, jednog od najboljih plej-of timova koji je ikada viđen u ligi, ali nismo bili u mogućnosti da nadoknadimo zaostatak i uradimo ono što smo želeli", rekao je Lebron posle poraza.

Osim njega u poraženom timu zapažene role igrali su i Džej Ar Smit sa 25 poena, od čega je ubacio sedam trojki iz osam šuteva, a Kajri Irving upisao je 26 pogodaka. Nešto lošiju partiju prikazao je Kevin Lav, koji je za pola sata igre postigao samo šest poena i 10 skokova.

Klivlend nije uspeo da odbrani trofej, ali jeste da prekine fantastičnu seriju Golden Stejta u plej-ofu i spreči ih da postanu prva ekipa koja je do titule u doigravanju došla bez poraza.

Vreme je za slavljeničke "ratničke igre"...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC