• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda čeka sljedeću sezonu

Gran Kanarija deklasirala Crvenu zvezdu 81:58 i izbacila je iz Evrokupa! Samo tri igrača Zvezde sa dvocifrenim košgeterskim učinkom...

 EVROKUP: Zvezda čeka sljedeću sezonu Izvor: MONDO

Poslije razočaravajuće sezone u regionalnoj NLB Ligi, potom i neuspjeha u Kupu "Radivoja Koraća", košarkaši Crvene zvezde su uspjeli nemoguće - da od već viđenog plasmana u četvrtfinale Evrokupa ispadnu iz tog takmičenja!

U odlučujućoj utakmici za prolaz među osam u Evrokupu, Gran Kanarija je ubjedljivo pobjedila Zvezdu 81:58 (18:15, 26:14, 18:12, 17:16).

Crveno-bijeli su imali učinak od 3-0 u grupnoj fazi Evrokupa, a onda su sami sebe doveli u poziciju da se "čupaju" na gostujućem terenu na Kanarskim ostrvima. Nisu uspjeli...

Mnogo je razloga koji su doveli do neuspjeha Zvezde u Evrokupu. Jedan od njih je i veoma loš košgeterski učinak ekipe. Kao ilustracija - Nemanja Bjelica je ubacio samo sedam poena (sve u drugom poluvremenu), Filip Videnov samo jednu trojku, Majkl Tejlor nije ubacio ništa, baš kao ni Elmedin Kikanović...Crveno-bijeli su pogodili samo sedam trojki iz 29 pokušaja.

Španska ekipa je bolje otvorila meč i imala je konstantnu prednost od dva do pet poena. Međutim, najzaslužniji za to što je Zvezda održala priključak bio je Marko Kešelj koji je u prvoj četvrtini ubacio sedam poena.

Uvodni minuti druge četvrtine bili su loši za Zvezdu. Gran Kanarija je ubacila devet poena, a crveno-bijeli dva, pa je domaćin u 14. minutu ostvario najveću prednost do tada (27:17).

Zvezdu nije išao šut spolja u tom periodu, promašila je četiri trojke, ali je "post" prekinuo Radivojević koji je u pravom trenutku pogodio sa linije za tri poena. Uz promašene šuteve, crveno-bijeli su imali i dosta izgubljenih lopti.

Takva igra, naravno, išla je na vodenicu domaćina, koji je u 15. minutu poveo 31:20, pa je trener crveno-bijelih Aleksandar Trifunović pozvao drugi tajm-aut u razmaku od samo tri minuta.

Ni taj odmor nije razdrmao crveno-bijele. Gran Kanarija brzo daje pet poena i odlazi na +14 (36:22), a potom i na visokih 41:24. Serijom od 5-0 (trojka Videnova i polaganje Stevića), Zvezda je smanjila zaostatak na 12 poena. Ali je domaćin pogodio novu trojku...

Najefikasniji igrač Zvezde u prvom poluvremenu bio je Oliver Stević sa deset poena, a Kešelj je ostao na sedam iz prve četvrtine. Beogradskoj ekipi su mnogo nedostajali poeni Majkla Tejlora i Nemanje Bjelice u prvom poluvremenu. Njih dvojica nijednom nisu pogodili koš Gran Kanarije!

Osim Stevića i Kešelja, poene za Zvezdu dali su još samo Vuk Radivojević (šest), Vladimir Štimac (3) i Filip Videnov (jedna trojka i to u posljednjem minutu druge četvrtine).

U nastavku ista slika na terenu. Gran Kanarija odlazi na velikih 20 poena prednosti (51:31, potom i 56:36), a Bjelica je konačno počeo da pogađa (doduše uz dosta promašenih šuteva).

Španska ekipa je nastavila da melje da bi u 28. minutu došla do ogromnog viška - 60:36!

Nemilosrdan je bio Vil Mekdonald koji je tek u trećoj četvrtini počeo i da promašuje. Do tada 18 poena (sa samo dva promašena šuta iz igre). Na kraju je imao učinak od 24 poena.

Upravo je on, efektnim zakucavanjem u 33. minutu ponovo odveo Gran Kanariju na +24 (70:46), da bi Trifunović očajnički zatražio novi tajm-aut. Sve je već bilo kasno...

Još jedan koš za tri poena za Gran Kanariju (73:46) i španska ekipa je bila nadomak potpunog revanša Zvezdi za debakl u "Pioniru". A to se dogodilo u 38. minutu kada je Mekdonald pogodio za 79:48!!!

Čast Zvezde, kakvu-takvu spasao je golobradi Lazar Radosavljević koji je vezao pet poena da makar ne bude izjednačen skor iz Beograda. Mada, slaba vajda...

Zvezdi je ostala još samo borba za trofej u domaćem prvenstvu.

REZULTATI 6. KOLA I TABELE:

GRUPA I

Le Man - Aris 79:75

Huventud - Alba 62:68
/Tripković 17p, Bogdanović 10p/

Tabela: Alba* 3-3, Aris* 3-3, Huventud 3-3, Le Man 2-4.

GRUPA J

Galatasaraj - Hapoel 98:111

Valensija - Uniks 91:81
/Kosta Perović 10p, 6sk/

Tabela: Valensija* 5-1, Hapoel* 4-2, Uniks Kazanj 3-3, Galatasaraj 0-6.

GRUPA K

Beneton - Bamberg 86:70
Panelinios - Bilbao 77:70

Tabela: Bilbao* 4-2, Panelinios* 4-2, Bamberg 2-4, Beneton 2-4.

GRUPA L

Gran Kanarija - Crvena zvezda 81:58
Nimburk - Turk Telekom 89:94

Tabela: Gran Kanarija* 4-2, Nimburk* 3-3, Crvena zvezda 3-3, Turk Telekom 2-4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC