• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Hvala ti, PAO - Partizan ide dalje!

Košarkaši Panatinaikosa pobijedili su Marusi 82:79 u meču posljednjeg kola Top 16 faze i osigurali Partizanu drugo mjesto u E grupi.

 EL: Hvala ti, PAO - Partizan ide dalje! Izvor: MONDO

Crno-bijeli će i treću sezonu zaredom igrati četvrtfinale Evrolige, a od ishoda utakmice sa Barselonom zavisi da li će u narednoj rundi imati prednost domaćeg terena i da li će im protivnik biti Makabi ili Real Madrid.

Odlučujuće poene za Panatinaikos postigli su Majk Batist poslije solo prodora, odnosno Antonis Fotsis i Šarunas Jasikevičijus sa linije slobodnih bacanja.

Marusi je u završnicu ušao sa neriješenim rezultatom (77:77), ali su Džared Homan i Bili Kijs iskoristili po jedan od dva penala. Kijs je pri rezultatu 82:79 žestoko promašio trojku, međutim, sudije su 8,7 sekundi prije kraja ponovo dodijelile loptu Marusiju.

Stevan Nađfeji je zbunio cijeli auditorijum kada je krenuo pod koš (njegovom timu bila su neophodna tri poena za odlazak u produžetak), ali je poslije povratne lopte iza linije od 6,25 metara postalo jasno kakva mu je bila namjera.

Kostas Kajmakoglu bio je potpuno sam, ali nije pogodio. Lopta se našla u rukama igrača Panatinaikosa, a sirena označila kraj utakmice.

Nema sumnje da su najsrećniji ljudi u tom trenutku bili članovi Partizanove ekspedicije u Barseloni...

Batist je bio najbolji kod Panatinaikosa sa 21 poenom i osam skokova. Jasikevičijus i Šermadini ubacili su po 11, a Dru Nikolas deset. Kijs i Homan predvodili su Marusi sa po 13 poena.

Iako mu pobjeda nije donosila ništa osim prestiža i časnog završetka takmičenja, PAO je uspeo da trijumfuje i pokaže na djelu šta znači sportski moral i poštenje. Njegova pobjeda dobija na značaju kada se zna da u timu nije bilo čak četvorice standardnih prvotimaca - Dijamantidisa, Spanulisa, Perperoglua i Pekovića!

Među desetoricom igrača u protokolu našli su se Verginis i Bogris, koji su prethodno na 15 utakmica Evrolige proveli na parketu po tri i po minuta - u drugom kolu protiv Himkija, kada je bilo 35 razlike za Obradovićev tim.

Utakmica u olimpijskoj dvorani OAKA odigrana je u pravoj pozorišnoj atmosferi, pa neko neupućen nikako ne bi mogao da zaključi da jedan od dva tima tu traži prolaz među osam najboljih na kontinentu!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC