• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

90.000.000 da se uklopi s Jokićem

Autor mondo.rs

Denver veruje da je našao kariku koja je nedostajala u stvaranju plej-of tima. Za to su pakleno platili...

Jaka unutrašnja linija Denver Nagetsa postala je samo jača.

Mnogo jača.

U borbi za potpis slobodnog agenta, Ol-star igrača i NBA veterana, Pola Milsapa, Nagetsi su bili najkonkretniji i najizdašniji, tako da su obezbedili trogodišnje usluge bivšeg asa Atlanta Hoksa (2013-17) i Jute Džez (2006-13).

Ofanzivno, sezona 2016/17 bila je najbolja Milsapova u karijeri, uz prosek od 18,1 poena i 3,7 asistencija po utakmici (što su rekordi), ali i zahvalnih 7,7 skokova po meču. S obzirom na to da je u Hoksima igrao prosečno 34 minuta u 32. godini života, jasno je i da je u njegovim nogama ostalo još dovoljno svežine za dve-tri odlične NBA sezone.

Ono što se retko govori o Milsapu je da se radi o odličnom defanzivcu, koji se ne čuva za ofanzivne akcije, već pošteno radi posao na obe strane terena.

Milsap je bio apsolutno dominantna ličnost u šest utakmica prve runde plej-ofa u kojima Hoksi nisu uspeli da izbace Vašington Vizardse, uprkos tome što su od krilnog centra dobijali 24,3 poena po meču, uz 9,3 skokova, 4,3 asistencije i 1,7 ukradenu loptu.

Trener "grumenja" Majkl Maloun dobio je tako i trećeg "velikog" momka koji ume i da pogodi i da asistira, što bi moglo da znači da će Denver igrati manje-više isto i kada na terenu budu Nikola Jokić i Mejson Plamli, takođe visoki momci sa sjajnim osećajem za igru, pas, prostor, itd.

Ako tome dodamo skočnog Keneta Farida, novajliju Treja Lajlsa i enigmu u vidu bivšeg Ol-star centra, pomalo isluženog veterana, Roja Hiberta (pitanje je da li će ga Maloun koristiti), možemo da konstatujemo da malo koji NBA tim ima jaču centarsku liniju od Denvera.


Nagetsi su na draftu kao 24. pika uzeli Tajlera Lidona, koji i sam može da igra "četvorku", mada lično više voli da je krilo, zatim klasičnog krilnog igrača iz Mege, Slovenca Vlatka Čančara sa 49. pozicije i plejmejkera Montija Morisa sa 51. mesta.

Uz starosedeoce, Garija Harisa, Vila Bartona, Malika Bizlija, Emanuela Mudiaja, Vilsona Čendlera, Džamala Mareja i veterana Džamira Nelsona, deluje da je Denver sklopio tim za plej-of na Zapadu, koji je postao samo još dominantniji u odnosu na Istok posle trejdova u kojima su Pol Džordž, Džimi Batler i Pol Milsap svi od reda otišli zapadno.

A, i Ol-star igrači sa Zapada koji su menjali timove, nisu menjali konferencije - poput Krisa Pola, recimo.

Denver je angažovao "četvorku" za koju veruje da će se sjajno uklopiti uz Jokića na centru, odnosno Džamala Mareja i Garija Harisa na spoljnim pozicijama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC