• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Briga zbog prvog pika, debitovao Zagorac

Autor mondo.rs

Drugo veče NBA Ljetne lige u Las Vegasu obilježeno je povredom Markela Fulca.

"O ne ne ne.. nemoj ovo da nam radiš", napisao je na Twitteru centar Filadelfije Žoel Embid, komentarišući utakmicu Ljetne lige, Filadelfija - Golden Stejt.

Novi plejmejker Siksersa Markel Fulc, prvi pik ovogodišnjeg drafta, prinudno je završio utakmicu u trećoj četvrtini, zbog povrede skočnog zgloba. Dok je uz pomoć saigrača odlazio sa terena, cijela hala u Las Vegasu je u nevjerici posmatrala, vidno zabrinuta.

Nekoliko sati kasnije, TV mreža "ESPN" prenijela je izjavu generalnog menadžera Brajana Kolanđela, da je ruki doživio istegnuće članka i da po svemu sudeći nije zadobio komplikovanu povredu. Do tog momenta, Fulc je postigao osam poena, uz loš šut iz igre (3/12).




Povrede nisu ništa novo među Sikersima, s obzirom na to da je upravo centar Embid propustio kompletne prve dvije sezone, a u prošloj je odigrao 31 utakmicu.

Bez Fulca, Filadelfija je uspjela da pobijedi 95:93, a igrač Crvene zvezde mts Džona Bolden postigao je 11 poena za Sikserse, uz 10 skokova, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Najefikasniji igrač Filadelfije bio je turski talenat Furkan Korkmaz, koji je za 27 minuta postigao 15 poena. 


Bol 3 x 11, zaigrao i Zagorac

Najpraćeniji ruki Ljetne lige, plejmejker Lejkersa Lonzo Bol, odigrao je protiv Bostona drastično bolje nego u svom prvom meču za tim iz "El-Eja". Uprkos porazu Lejkersa (81:86), završio je duel sa tripl-dabl učinkom:

11 poena, 11 asistencija, 11 skokova.


Protekla noć u Las Vegasu ostaće upamćena i po tome da je prvi meč u Americi odigrao i Rade Zagorac, prošlosezonski kapiten Mega Bemaksa.

Poslije Ognjena Jaramaza (Njujork), Nikole Radičevića (Denver) i Nikole Jovanovića (Čikago), "Zagor" je postao još jedan Srbin koji je američkoj publici pokazao talenat, iako nije bio šuterski raspoložen.

U pobjedi Memfisa nad Vašingtonom (91:88), Zagorac je postigao 6 poena, uz jedan pogodak iz sedam šuteva (0/4 za tri). Ipak, bez obzira na cifre, ostavio je pozitivan utisak, što su primijetili i američki novinari, naglasivši i njegov trud u odbrani, uz osam uhvaćenih lopti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC