• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Durent me podsjeća na Dankana

Autor mondo.ba

U razgovoru za američke medije trener NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa uporedio je Kevina Durenta sa NBA legendom Timom Dankanom.

Golden Stejt Voriorsi su u protekloj sezoni stigli do petog pehara u istoriji, a drugog u posljednje tri godine. Nestvarni "Kej-Di" s pravom je proglašen najkorisnijim igračem finala (MVP), pošto nijedan meč u finalnoj seriji nije završio ispod 30 poena. U petom je brojao do 39, uz sedam skokova i pet asistencija.

Durent je tako prvi put u karijeri stigao do šampionskog prstena. Borio se za njega i 2012. godine kao član Oklahome, ali ih je Majami, predvođen Lebronom Džejmsom, zaustavio u finalu.

Nakon osvojene titule Voriorsi su se našli u problemu kako da zadrže šampionsku ekipu jer su, između ostalih, Stefu Kariju, Šonu Livingstonu, Andreu Igudali i Kevinu Durentu isticali ugovori.

Pošto su svi oni potpisali nove ugovore sa ekipom Stiv Ker je istakao Durenta, koji je ostavio 10 miliona dolara na stolu, kao razlog zbog kojeg su sačuvali jezgro ekipe.

"Znao sam da će se odreći određene količine novca kako bi nam pomogao da produžimo ugovore sa Igudalom i Livingstonom, ali nisam pretpostavljao da će ići i preko toga. Nevjerovatan gest. Rekao sam mu da me pomalo podsjetio na Dankana i njegovo vrijeme sa Sparsima. On je zarađivao veliki novac, ali je u ključnim trenucima u karijeri uzimao malo manje kako bi pomogao ekipi da se pojača sa jednim ili dvojicom igrača", rekao je Ker.

Zbog načina na koji liga funkcioniše, pošto postoji kolektivni ugovor, na igraču koji je zvijezda u ekipi je da li će tu i tamo zaraditi malo manje novca kako bi tim ostao u poziciji da osvoji titulu.

"Ne znam da li je to fer ili ne, ali znam da je Tim znao da mu to dramatično pomaže u karijeri i mislim da i "Kej-Di" to razumije. Na kraju će on svakako zaraditi bogatstvo u karijeri ", dodao je Ker.

Do sada su Voriorse pojačali Omri Kaspi i Nik Jang, dok još nije poznato da li će Džavel Megi ostati "ratnik" i naredne sezone.

.
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC