• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galinari se tukao - ne ide na Eurobasket!

Autor mondo.rs

Pesnica koju je "odapeo" tokom jedne prijateljske utakmice nanela mu je povredu zbog koje neće moći da nastupi na EP. Lekari Klipersa već krenuli ka Evropi.

Jedan od NBA veterana koji će Miloša Teodosića sačekati u Los Anđelesu na početku priprema za 72. sezonu najjače košarkaške lige sveta, Danilo Galinari, doživeo je ozbiljnu povredu na bizaran način.

Ovo leto popularni "Galo" provodi u otadžbini gde se sa reprezentacijom Italije priprema za septembarski Eurobasket, međutim svi su izgledi da on tamo neće putovati.

Galinari se na pripremnoj utakmici sa Holandijom potukao, udario protivnika pesnicom u glavu i - povredio palac desne ruke. ESPN, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da Galinari neće morati da ide na operaciju, ali i da neće moći da nastupi za "azure".

Poučeni sopstvenim iskustvom, kada su se sa Grcima tukli Nenad Krstć i Miloš Teodosić i zbog toga zaradili tri, odnosno dve utakmice suspenzije pred SP u Turskoj 2010, pretpostavljamo da će FIBA kazniti i Galinarija, ali to je u njegovom slučaju manje važno jer svakako neće igrati zbog povrede.

Navodi se da su lekari Klipersa već krenuli u Evropu da detaljno pregledaju povredu košarkaša koji je ovog leta stigao u El-Ej iz Denver Nagetsa i da prve prognoze ukazuju na to da je neophodno mirovanje od mesec dana, posle čega će "prestupnik" morati da se javi u kamp trenera Doka Riversa i počne pripreme za sezonu koja počinje 20. oktobra.

Galinari ima 28 godina i dve teške povrede kolena, koje su ga usporile u karijeri, ali je uprkos tome već dugo godina igrač sa zapaženom ulogom u NBA ligi. Igrao je za Asiđeko (2004-05), Paviju (2005-06), Milano (2006-08), Njujork (2008-11) i Denver (2011-17), iz kojeg je stigao u Kliperse i potpisao trogodišnji ugovor vredan 65 miliona dolara.

Selektor "azura" i asistent u stručnom štabu San Antonio Sparsa, Etore Mesina, okupio je reprezentaciju sa najzvučnijim imenima koje ta zemlja ima u ovom trenutku, gde su pored Galinarija i Luiđi Datome, Nikolo Meli, Marko Belineli, Marko Kuzin, Andre Ćinćarini, Davide Paskolo, Rikardo Ćervi, Danijel Haket, itd, ali se nije nadao da će na ovako bizaran način ostati bez startera na poziciji krila.

 Italija će Eurobasket početi u Izraelu, u Tel Avivu, gde će se u Grupi B takmičiti sa domaćinom, Gruzijom, Nemačkom, Litvanijom i Ukrajinom, posle čega bi trebalo (bar na papiru) da se preseli u Istanbul na završnicu turnira, ali... s Italijanima se u košarci nikad ne zna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC