• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajverson odbio Zvezdu, Urugvajac je "plan B"?

Autor mondo.rs

Turski novinar Jahjabejolu tvrdi da je Amerikanac odbio ponudu Crvene zvezde, koja se potom okrenula novom rešenju.

 Ajverson odbio Zvezdu, Urugvajac je "plan B" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Plan A - Kolton Ajverson - je propao.

Vreme je za Plan B - Estebana Batistu.

Turski novinar Ferzu Jahjabejolu, koji piše za nekoliko košarkaških medija uključujući i "Eurobasketnews", pozivajući se na svoje izvore tvrdi da je američki centar Kolton Ajverson odbio ponudu Crvene zvezde, koja se potom okrenula novom rešenju - urugvajskom centru Estebanu Batisti (34, 208).

Batista se prošle sezone vratio sa avanture u Kini i potpisao za Milano, ali je brzo dobio otkaz kod Jasmina Repeše i otputovao nazad u Kinu, ali ne zadugo - sezonu 2016/17 završio je kao igrač Venecije, s kojom je imao ugovor samo do poslednje utakmice, 20. juna.

Izvor: MN PRESS



Venecija je tog dana u šestom meču finalne serije italijanskog Palakanestra pobedila Trento i rezultatom 4:2 u seriji izborila treću šampionsku titulu u istoriji, a ovaj klub se pre toga plasirao i na Fajnal for FIBA Lige šampiona na kojem je zauzeo četvrto mesto.

Batista je u tim uspesima imao zavidne zasluge - u italijanskom prvenstvu beležio je prosečno 8,2 poena za 16,3 minuta na parketu, uz 5,3 skoka.

Njegovo puno ime je Esteban Damijan Batista Ernandez, a u prethodnih 16 godina promenio je veliki broj klubova i čak zabeležio dve NBA sezone u redovima Atlanta Hoksa (2005-07). Potom je igrao kratko igrao za Makabi, Fuenlabradu, Kahu Laboral, Anadolu Efes, Karšijaku, Panatinaikos, Milano…

Batistinu karijeru obeležio je veliki broj transfera i prelazaka iz zemlje u zemlju (nekada i sa kontinenta na kontinent) u toku jedne sezone. Samo je u prvom klubu, urugvajskom Velkamu, i potom Atlanti i Efesu vezao pune dve sezone.

Crvena zvezda je posle isplate duga prema Galu Mekelu i ukinute FIBA suspenzije transfera počela ubrzano da formira sastav za sezonu 2017/18. Glasina je mnogo (Džejms Feldin je jedna od njih), a formalno su novom treneru Dušanu Alimpijeviću na raspolaganje stavljeni Marko Kešelj, Stefan Janković i Nikola Jovanović, a čeka se i kraj pregovora sa Nikolom Radičevićem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC