• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta: Ne mrzim Zvezdu, ali volim Partizan

Autor mondo.rs

Novi trener crno-belih poručuje da će ova sezona biti "preživljavanje" kluba, da je svestan ga ne bi ni doveli da imaju para, kao i "da ih svi poklapaju i miniraju" i da su menadžeri "gamad"

 Muta Nikolić o predstojećoj sezoni Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Miroslav Muta Nikolić ovog leta prihvatio je novi izazov u karijeri, jer će predvoditi Partizan. Klub iz Humske tek treba da krene u formiranje tima za novu sezonu, a iskusni stručnjak zna da će to biti težak posao.

Partizan se nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji, što se posebno odražava na sastav tima.

Kaže da je imao planove za crno-bele, koji su se izjalovili, jer su igrači koje je želeo da dovede završili u drugom klubu, konkretno Stefan Janković i Nikola Jovanović, koji su potpisali za Crvenu zvezdu, a Nikola Radičević je blizu Malog Kalemegdana.

"Nije kolegijalno, nije ni gospodski, nema se nimalo poštovanja. Tu sam razočaran. Ne možemo protiv tržišta, neka idu deca kod onoga ko može da im plati. Više sam razočaran u menadžere koji guraju sve onako kako žele. Misle da je neko za Partizan, a taj nije ni za neki nižerazredni klub. I novine pišu svašta, pominju se neki igrači. Ljudi kao da se sad malo naslađuju zbog situacije u kojoj se klub nalazi", izjavio je u intervjuu za "Sportski žurnal" Nikolić.

Muta tvrdi da ih "svi poklapaju i miniraju i nude tri puta više novca", pa odvode mlade košarkaše.

"Svi nas poklapaju i miniraju. Želeo sam da okupim mladu ekipu, da imamo velike talente, a male ugovore, pa da sa njima napravim bum. Drugačije ne mogu da se ponašam".

Posebno je kivan na menadžere.

"Ti igrači tamo neće igrati onoliko koliko bi igrali u Partizanu. Mislio sam da dovedem Jankovića i Jovanovića, pa Smailagića, Pecarskog, ali svi oni imaju neke 'kombinacije'. Menadžeri su gamad, kažu jedno, pa drugo, pa te zavlače. I danas ima toliko menadžera da ja više nisam ni znao s kim razgovaram kad me pozovu", objasnio je trener Partizana.

"PREŽIVLJAVANJE" PARTIZANA

Kaže da je posvećen Partizanu, iako je svestan da će imati izuzetno težak zadatak na mestu na kojem je već sedeo, ali davno. Crno-beli nalaze se u veoma teškoj situaciji. Ekipu je tokom leta već napustilo nekoliko igrača, a Edo Murić je zbog dugovanja od 150.000 evra tužio Partizan. Sve to uticaće na klub, koji će u predstojećoj sezoni pokušati da "preživi". "Mi možemo da zaboravimo Evropu i da se borimo da spasimo klub. Ako i stigne nešto novca to ide na stare dugove koje nisam ja napravio. Na te neralne ugovore koje su igrači imali. Sada nas je blokirao na BAT-u i Edo Murić. Zato će ova godina biti preživljavanje. Nadam se da će naši navijači shvatiti u kakvoj se situaciji Partizan nalazi, pa da ovu godinu preživimo kako god".

"Meni, a i ranijim generacijama, nikada motiv nisu bile pare. Sada menadžeri mešetare, dižu sume da bi uzeli što veći procenat. Roditelji traže novac. Onda te tako zavlače nekoliko meseci. Ja sam njih dvojicu još pre šest meseci hteo da dovedem u Dinamik. I, kao, nešto smo pregovarali. Sticajem okolnosti prešli smo na priču o Partizanu, gde sam hteo i Smailagića da dovedem. Ali ne vredi, jer su menadžeri šakali, sad su počeli mlade igrače da vode u Ameriku i gde god. Odjednom se pojavljuju neki novi klubovi, znate koji su, da ih ne spominjem, jer me to ne zanima, samo da bi uništili Partizan koji je u veoma teškoj situaciji. Partizan je, uz Zvezdu, instituacija srpskog sporta. Ja ne mrzim Zvezdu, ali volim Partizan".

Nikolić napominje da su u pitanju mladi igrači, koji se još nisu dokazali, za koje je imao dobar plan...

"Vladaju moćnici. Oni kao da se plaše da ne napravim nešto u Partizanu, pa nas brzo blokiraju. Ugovori koje su ta dvojica igrača potpisala nisu realni u ovom trenutku. Oni još nisu ništa postigli u Evropi. To su klinci, mislio sam da im Partizan bude odskočna daska. A neće tamo ni igrati. Neću da se bavim Zvezdom, jer želim da srpski klubovi budu uspešni u Evropi".

On otvoreno priznaje i da je Partizan imao novca sigurno ne bi doveo njega.

"Ja sam Partizan prihvatio jer sam se uželeo evropskih utakmica, borbe za titule. U principu, nešto sam uradio u košarci do sada. Da ima novca, mene Partizan ne bi ni dovodio. I to je istina. Pokušavam da izvučem situaciju. Nažalost, to je palo na mene. Videćemo kako će da se ponašaju. Jer, uopšte ja nisam ni bitan. Mogu ja i da odem, za mesec, dva, pet ili tri godine. Moj ugovor nije važan. To je cela suština".

Nikolić kaže da nije siguran ni da li će okupiti ekipu za novu sezonu za desetak dana, kada i zvanično počinju pripreme Partizana.

"To u ovom trenutku i ne znam. Nisam ja sporan, mogu ja i da odem. Nisam održao još nijedan trening. Ali, sada bi bilo malo bezveze da odem. Važno mi je da navijači Partizana shvate šta ja radim i da sam nemoćan u smislu dovođenja igrača koje sam želeo. Drugi znaju koga sam želeo i poklapaju nas sa tri puta većim ugovorima".

Muta napominje da pošto nije uspeo da angažuje igrače koje je želeo, mora da se okrene drugim rešenjima.

"Ja uvek imam razervnu varijantu. Moramo da dovedemo strance koji su jeftini. Znam ja ko je dobar igrač, ali to treba da se plati. Mi ne možemo da platimo 10.000 mesečno, ma ni 7.000. Već 3.000, 4.000, 5.000, pa da u hodu rešavamo probleme. Da se sačeka godinu dana, da Partizan opstane u ABA ligi. To je realna situacija. Idemo polako, napravićemo nešto. Nećemo propasti", poručio je u svom stilu "bez dlake na jeziku" Miroslav Nikolić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC