• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pred Makabi: Već smo uradili mnogo

Treću godinu zaredom, dolazak proljeća se poklapa sa pokušajem košarkaša Partizana da urade ono što s jeseni svi smatraju - nemogućim.

 Partizan pred Makabi: Već smo uradili mnogo Izvor: MONDO

Taukeramika je 2008. godine otišla na Fajnal for tek poslije "majstorice" (2:1), prošle godine je CSKA u korijenu sasjekao svaku dilemu (3:0).

Da su crno-bijeli sačuvali sve, ili većinu igrača, moglo bi da se postavi pitanje da li su ekipa i klub sazreli za plasman među četiri najbolja na kontinentu. Ovako će četvrtfinalna plej-of serija protiv Makabija za mnoge biti prvo takvo iskustvo...

"Pomalo se pred ove utakmice stvaraju nerealna očekivanja, uglavnom iz dobre namjere", u svom stilu je izjavio trener Partizana Duško Vujošević.

Avion iz Beograda za Tel Aviv poletjeće u nedelju u 17.45 časova. Prvi meč u Nokija areni na rasporedu je u utorak od 20 časova, drugi već u četvrtak. Zatim se serija seli u Beograd.

"Bilo bi sjajno kada bismo publici u punoj Beogradskoj areni priredili dva spektakla", istakao je Vujošević.

Trofejni stručnjak bio bi, dakle, zadovoljan kada bi poslije tri odigrane utakmice rezultat bio 2:1 za Makabi. Daljom analizom dolazi se do zaključka da eventualna dva poraza u Izraelu ne bi bila nikakva tragedija.

"Makabi je u prednosti. Nismo spremni da zbog toga budemo manje agresivni i da manje želimo pobjedu, ali činjenica je da imaju nešto kvalitetnije igrače, jaču logistiku i prednost domaćeg terena", objasnio je Vujošević.

"Ali, nada je realna stvar. Da se nismo nadali i borili za tu nadu, ne bismo prošli ni prvu fazu Evrolige".

Vujošević je pred put za Izrael osjetio potrebu da "obnovi gradivo" iz aktuelne sezone i tako potkrijepi stav da njegov tim u četvrtfinalnim utakmicama neće imati šta da izgubi.

"Krenuli smo u takmičenje sa timom punim novih igrača i nismo imali sreće pri žrijebu, za prvu fazu, a pogotovo za Top 16. Niko tada nije pomislio da možemo među osam. Plasman u četvrtfinale je sam po sebi veliki uspjeh, a kada je ostvaren preko Barselone, Panatinaikosa, Marusija, Olimpijakosa, Unikahe, Efesa, Lijetuvos Ritasa - onda je još veći".

Partizanovi evroligaški veterani mogu se izbrojati na prste jedne ruke.

Pored samog Vujoševića, to su Petar Božić, Slavko Vraneš i Strahinja Milošević. Dušan Kecman igrao je 2008. protiv Taukeramike, a proljetos propustio CSKA, ali je tada sa Panatinaikosom stigao do evropskog trona. Određeno iskustvo, od prošle godine, imaju Aleksandar Rašić i Jan Veseli.

"Dosta igrača je otišlo, ali trener i mi koji smo ostali, pokušaćemo da svoja iskustva prenesemo onima koji su prvi put u četvrtfinalu. Ulazimo u mečeve sa Makabijem sa istim željama i ambicijama kao do sada. Put kojim idemo je težak, ali želimo da nastavimo njim i daćemo sve od sebe da stignemo što dalje", izjavio je Božić.

"Samo da nam se ne ponovi iskustvo sa CSKA", dodao je Vujošević.

Crno-bijeli, srećan vam put i još srećniji povratak!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC