• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petar Božić: Pariz je naš san

Kapiten Partizana napisao blog za sajt Evrolige u kojem je poručio da će crno-bijeli učiniti sve da odu u Pariz.

 Petar Božić: Pariz je naš san Izvor: MONDO

Kapiten košarkaša Partizana Petar Božić važan je šraf u ekipi Duška Vujoševića i jedan od najvećih ljubimaca Grobara, ne samo zato što je ove sezone postigao mnogo "ludih" koševa koji su izvukli crno-bijele iz gotovo bezizlaznih situacija.

U blogu za sajt Evrolige, Božić je napisao da je "san ekipe da ode na Fajnal-for u Parizu" i istakao da je za sve uspjehe crno-bijelih u proteklim i ovoj sezoni najzaslužniji trener Vujošević.

"Uoči nove sezone došlo je mnogo novih igrača, trebalo je vrijeme da se sve to uklopi...Pred start Evrolige niko nam nije davao šanse, ali mi smo uprkos svemu uspjeli. Ulazak u TOP8 fazu, iako smo to uspijevali i u prethodnim godinama, bio je izvanredan rezultat. Ali, naravno, tu ne želimo da stanemo. Daćemo svoj maksimum, svu energiju da bismo otišli u Pariz. To je naš san. Znamo da je put do Pariza mnogo, mnogo težak, ali mi vjerujemo u sebe, svoj rad, posvećenost, da ne govorim o znanju i umijeću našeg trenera i naših fenomenalnih navijača. Imamo šanse!", poručio je Božić.

Petar Božić je već šestu godinu u Partizanu.

"Tokom ovih godina postigao sam sve o čemu sanja jedan profesionalni košarkaš. Naučio sam košarku, igrao sam u mnogim finalima, osvajao mnoge trofeje i igrao pred najboljom publikom koju možete da zamislite", istakao je kapiten crno-bijelih.

"IGRAM PRED NAJBOLJIM NAVIJAČIMA"


Božić je dopraćao i ispraćao mnoge košarkaše koji su prolazili kroz Partizan i naveo da su svi u klubu iz Humske ponosni na sve njih, posebno na one koji u bogatijim evropskim klubovima pokazuju ono što su naučili kod Duška Vujoševića.

"Gledao sam mnoge mlade igrače kako se razvijaju, poboljšavaju se iz utakmice u utakmicu i potom bi odlazili. Često imam prilike da igram protiv nekih od njih, bivšim saigračima. Na terenu smo profesionalci, tokom 40 minuta emocije se ostavljaju po strani. Ali, poslije utakmice opet smo prijatelji i prisjećamo se zajedničkog vremena. Svi smo ponosni na njih, jer u novim klubovima predstavljaju sebe u najboljem svjetlu, kako su učeni u Partizanu".

Uspjesi Partizana u regionu i Evropi u velikoj su nesrazmjeri sa teškom finansijskom situacijom u srpskom sportu. Petar Božić za to ima objašnjenje - Duško Vujošević. Ali i ogromna podrška koju tim ima od navijača.

Kapiten crno-bijelih je u blogu pomenuo samo neke utakmice ove sezone, ali je posebno apostrofirao pobjede nad Lijetuvos Ritasom i Barselonom, kada je "publika eksplodirala" od oduševljenja.

"Pomenuo bih još jedan trenutak. Kada smo igrali protiv Panatinaikosa u Beogradu iako smo izgubili naši navijači su ostali na tribinama da nam pruže podršku. Atmosfera je bila veličanstvena, čak i pola sata poslije kraja utakmice. Ostali su iako tada nismo iskoristili prvu šansu da uđemo u TOP8", napisao je Božić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC