• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Mrkonjića se vidi ABA liga

Autor mondo.ba

Mladost iz Mrkonjić Grada se ozbiljno priprema za kvalifikacije za Drugu ABA ligu.

 KK Mladost Mrkonjić Grad pripreme za sezonu 2017/2018 Izvor: MONDO/Samir Cacan

U Markonjić Gradu izuzetno aktivno košarkaško ljeto.

Uprava kluba radi što je u njenoj moći kako bi aktuelni osvajač Kupa Republike Srpske spreman dočekao pretkvalifikacioni turnir za mjesto u Drugoj ABA ligi.

Najnovije pojačanje kluba je Vasilije Janjetović.

Ovaj 21. godišnji plejmeker je u mlađim akategorijama igrao za OKK Beograd i Crvenu zvezdu.Potom je igrao u trećoj španskoj ligi za Vijarobledo, a prošlu sezonu je proveo u Sloveniji u ekipi Ilirije.

"Janjetović je mlad i perspektivan igrač koji pokriva pozicije jedan i dva. Izuzatno je talentovan, međutim još uvek nije stekao punu afirmaciju i videćemo kako će se uklopiti u naš tim, ali ja sam uveren da on može unaprediti našu igru. Pre njega smo angažovali i Filipa Dumića koji igra na poziciji pleja, kao i krilnog centra Nikolu Majića. Tu su još tri košarkaša iz Trebinja Srđan Milanović, Stefan Mijović i Vladimir Aleksić tako da polako zatvaramo konstrukciju tima. Naš cilj je da pokušamo biti konkurentni ekipama koje će se boriti za plasman u drugu ABA ligu, pre svega Slobodi i Bosni i da pokušamo ostvariti jedan od najvećih uspeha za naš klub", rekao je za Blic.rs trener Mladosti Goran Sladojević.

Pretkvalifikacioni turnir će biti organizovan za ekipa iz BiH. Na njemu će učestvovati Mladost Mrkonjić Grad, Široki i Sloboda. Pobjednik pretkvalifikacionog turnira steći će pravo igranja na kvalifikacionom turniru na kome će još učestvovati Primorska, Vršac i Sutjeska.

Kvalifikacioni turnir za popunu Druge ABA lige biće održan od 27. do 29. septembra u Laktašima. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a dvije najboljeplasirane ekipe ostvariće plasman u Drugu ABA ligu u sezoni 2017/18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC