• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Rekord Šarlota, Kid se častio za rođendan

Košarkaši Šarlota savladali su Vašington poslije produžetka sa 95:86 i postavili klupski rekord po broju pobjeda u sezoni.

 NBA: Rekord Šarlota, Kid se častio za rođendan Izvor: MONDO

Šarlotu je ovo bila 36. pobjeda u tekućem NBA šampionatu, a to je jedna više nego u prošloj sezoni. Bobketsi su se približili prvom plasmanu u plej-of u kratkoj istoriji kluba, osnovanog 2004. godine.

Jedan od najzaslužnijih za uspjeh protiv Vašingtona bio je Džerald Valas sa 17 poena i 19 skokova, a osim toga je u produžetku primorao dvojicu protivničkih igrača da izađu iz igre zbog penala.

Vašington se, s druge strane, približio rekordnom broju poraza u istoriji kluba. Vizardsi su izgubili 12. uzastopnu utakmicu i izjednačiće negativni niz ako u srijedu uveče izgube od Indijane.

Vašington je posljednji put pobijedio 28. februara, kada je savladao nejaki Nju Džersi.

Indijana je u gostima pobijedila Detroit sa 98:83 i tako prekinula seriju od devet poraza na gostovanjima. Najefikasniji u timu Pejsersa bio je Deni Grejndžer sa 32 poena.

Detroit je u prvoj četvrtini ostao bez startnog plejmejkera Vila Bajnama zbog udarca u leđa, a u trećoj dionici mu je isključen trener zbog prigovora sudijama.

Njujork je na svom terenu bio bolji od Denvera sa 109:104. Najzaslužniji za pobjedu domaćina bio je Danilo Galinari sa 28 poena, od čega je 17 postigao u trećoj četvrtini, tokom žestokog obračuna sa Karmelom Entonijem.

Niksi su u trećoj četvrtini uspjeli da stignu prednost od 12 poena i preuzmu kontrolu meča. Najefikasniji u Denveru bio je Entoni sa 36 poena.

Dalas je na svom terenu pobijedio Los Anđeles Kliperse sa 106:96. Plejmejker pobjedničke ekipe Džejson Kid proslavio je svoj 37. rođendan tako što je postigao 26 poena, što mu je lični rekord u sezoni.

Rezultati:

Vašington - Šarlot 86:95

Detroit - Indijana 83:98

Njujork - Denver 109:104

Dalas - LA Klipers 106:96

(Beta, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC