• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Ne bi valjalo da smo sve pobedili...

Autor mondo.rs

Novi kapiten "orlova" zadovoljan kako ekipa deluje pred početak Eurobasketa objašnjava zašto je "dobar" poraz od Gruzije i zbog čega je najvažniji poslednji trijumf nad Grcima u Atini

Košarkaši Srbije završili su seriju pripremnih mečeva pred odlazak na Eurobasket i posle kratkog odmora za vikend u ponedeljak će u Beogradu dorađivati poslednje finese pred polazak u Istanbul.

Selektor Saša Đorđević imao je dosta muke tokom leta sa povređenim igračima, a još neki zdravstveni problemi zadaju mu glavobolju pred određivanje konačnog spiska od 12 igrača, koji će nastupati na Evropskog prvenstvu.

Otkaz Nikole Jokića i Nemanje Bjelice, povrede kapitena Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice i Marka Simonovića uticale su na promene u timu, a problem povreda Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića, koji nije odigrao nijedan pripremni meč dodatno su uzdrmale ekipu, ali ona nije izgubila veru, želju i motiv da se bori za medalju na Eurobasketu.

Đorđević, koji trenutno ima 14 igrača na raspolaganju, odnosno dvojicu prekobrojnih, više puta je istakao da se ne treba osvrtati na ono što se dogodilo, već biti fokusiran na igrače koji nose dres.

"Ne treba pričati o tome koga i zbog kakvih razloga nema, jer to svi znamo. Treba pričati o ovih 13-14 momaka koji su još tu i bore se da budu u 12 najboljih. Oni zaslužuju sve pohvale", rekao je Đorđević.

Selektor nije precizirao kada će "prelomiti" i saopštiti koja dvojica igrača neće putovati na Evropsko prvenstvo, ali se nameće da će to biti neko sa spiska povređenih. Uostalom, sam Nikola Kalinić priznao je da bi zbog ozbiljne povreda leđa sa kojom se suočio "sigurno već napustio pripreme da nije bilo toliko otkaza u reprezentaciji".

U Istabulu će "orlove" predvoditi Milan Mačvan, koji je posle saznanja da Teodosić neće moći da nastupa za Srbiju ovog leta, poneo kapitensku traku.

"Krivo mi je što je to došlo u ovakvom trenutku, da zbog povrede Teodosića, pa i toga što Stefan Marković nije tu, preuzimam ulogu kapitena. Sa druge strane, drago mi je. To je velika čast i odgovornost. Na meni je da nekim primerom, posebno prema mlađim igračima, da pomognem. Posebno što se sastav veoma promenio u odnosu na prošlu godinu i Rio", izjavio je za "Sportski žurnal" Mačvan.

Novi kapiten sa optimizmom gleda na predstojeće takmičenje posle dobro odrađenog posla.

"Igramo dobro. Čak i ove utakmice, gde nismo mogli da ubacimo ništa i gde su nam procenti bili lošiji, kao što je bilo recimo protiv Italije, a i generalno na Akropolis kupu, odigrali smo muški, tvrdo. Protiv Gruzije smo imali neke stvarno glupe greške zbog kojih smo izgubili utakmicu. Ali, u suštini je sve bilo dobro, iako je bilo naporno. Mislim da smo uradili dobar posao, videli smo gde smo nekoliko dana pred početak prvenstva. Mislim da smo spremni. Nadam se da će i povređeni igrači iskoristiti ovih par dana pred polazak da saniraju povrede", raportirao je novi kapiten po povratku ekipe sa turnira iz Atine.

Srbija je u pripremnom periodu ostvarila sedam pobeda, a doživela je i jedan poraz, na Akropolis kupu od Gruzije.

"Možda ne bi ni valjalo da smo sve pobedili, da nismo osetili ukus poraza u pripremnom periodu. I to zna da bude dobra škola. Nadam se da ćemo dosta naučiti iz tog poraza. S obzirom da nas očekuje paklen ritam na Eurobasketu, pet utakmica u šest dana. Desiće se neki meč gde će biti više umora, gde nećemo moći da ubacimo, pa da znamo kako da se ponašamo".

On je posebno istakao jedan meč.

"Posebno nam je bila od koristi poslednja utakmica sa Grcima. Takva slična atmosfera nas očekuje i protiv Turaka u Istanbulu", dodao je Mačvan.

Srpski košarkaš još jednom je istakao da u ekipi vlada pozitivna atmosfera i da bez obzira na to što na EP neće putovati u najjačem sastavu, igraće maksimalno svaki meč i potpuditi se da zabeleže dobar rezultat.

"U ekipi vlada pozitiva koja dolazi iz stručnog štaba, od selektora Đorđevića, njegovih asistenata Antonića i Nikolića... do svih ostalih koji nas okružuju. Ona nam ne da razmišljamo o svih tim ružnim stvarima. Ovo će biti najbolji tim koji u ovom trenutku može da ode na takmičenje. Žao mi je što se to desilo, aa pred Evropsko prvenstvo izgubimo toliki broj igrača zbog povreda. Ali, mi ćemo dati sve od sebe. Mislim da ima i mnogo igrača koji su u najboljim košarkašim godinama, koji su spremni, odigrali su dobre sezone i puni samopouzdanja. Plus talenti koje imamo. Mislim da će sve izgledati dobro na Evropskom prvenstvu", istakao je Milan Mačvan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC