• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija poslije dva produžetka u polufinalu

Autor mondo.rs

Košarkaši Srbije poslije duge borbe pobijedili Finsku i izborili mjesto među četiri najbolja tima na Univerzijadi u Tajpehu. Sa selekcijom SAD za finale

Reprezentacija Srbije napravila je herojski podvig i plasirala se u polufinale letnje Univerzijadi koja se održava u Tajpehu.

Izabranici selektora Zorana Todorovića opterećeni umorom i brojnim povredama uspjeli su da poslije dva produžetka u četvrtfinalnom dvoboju savladaju selekciju Finske i dođu na korak od pobjedničkog postolja.

Srbija - Finska 85:84 (17:21, 10:12, 17:14, 22:9, 10:10, 9:8)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SRBIJA: Jovanović 19, Brkić 16, Tejić 4, Nenadić 17, Veljković, Pavlović 5, Đoković 10, Nikolić 3, Šarenac 5, Topalović 2, Vraneš, Matić 4.

FINSKA: Hirvonen 3, Van Andringa 3, Sepalaje 10, Lehotoranta, Hopkins 9, Jaervi 2, Odabasi 24, Aido 11.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reprezentativci Srbije imali su 15 poena zaostataka krajem treće dionice, ali su nevjerovatnom energijom i požrtvovanjem uspjeli da naprave veliki preokret i dođu do trijumfa.

Finci su u 27. minut meča pogodili nekoliko trojki i poveli sa rekordnih 57:42, ali iako se činilo da su tada izgubljene sve nade za srpski tim, ekipa selektora Zorana Todorovića smogla je snage za odličan finiš.

Razigrao se Ilija Đoković, imao sjajne saradnike u Veljku Brkiću i Strahinji Jovanoviću tako da je Srbija u 39. minutu povela sa 64:63. Usledila je uzbudljiva završnica, ali pobjednika poslije 40. minuta iscrpljujuće borbe nije bilo (66:66).

Još neizvjesnije je bilo u dodatnih pet minuta. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a prvu meč loptu propustili su Finci. Njihov bek Harold Aido imao je priliku da sa linije slobodnih bacanja riješi sve dileme. Bio je polovično precizan za 76:76 tako da se moralo u novi produžetak. Iscrpljeni reprezentativci Srbije pronašli su snagu da slome otpor sjajnih Finaca i poenima Nemanje Nenadića dođu do velikog trijumfa (85:84) i plasmana u polufinale.

Selektor Srbije Zoran Todorović imao je zamjerke na suđenje na meču protiv Finaca.

"Sudije su nas uništile. Brzo smo ostali bez Tejića, kasnije i bez Brkića. Bili smo u ogromnom zaostatku, ali se nismo predavali. Ostavili smo srce na terenu. Odigrali smo odličnu odbranu u posljednjoj četvrtini i napravili podvig. Ponoviću još jednom ovi momci su čudo. Zaslužili su plasman u polufinale. Borićemo se kao i do sada. Poštujemo svakoga, ali cijenićemo samo sebe", istakao je selektor Zoran Todorović.

Protivnik reprezentacije Srbije biće selekcija SAD koje je takođe posle produžetka u četvrtfinalu savladala Izrael – 111:107.

Taj meč na programu je u ponedeljak, od 6.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC