• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletova oštra poruka ljudima iz FIBA!

Autor mondo.rs

Selektor povisio ton na konferenciji u Istanbulu.

 Aleksandar Đorđević ljut na pres konferenciji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Borben, na momente veoma napet meč završen je onako kako smo se i nadali - pobedom Srbije!

Dok je meč išao ka trijumfu "orlova", Letonci su udarali pesnicama, započinjali svađe i vidno nervozni završili utakmicu, teško pomireni sa činjenicom da su izgubili. Za to vreme, "orlovi" su mirno privodili duel kraju, zadovoljni trijumfom i okrenuti onome što dolazi.

U osvrtu na meč, selektor Aleksandar Đorđević  izneo je nekoliko ocena.

"Veoma, veoma važna utakmica. Početak protiv odličnog tima, koji igra šest-sedam godina pod istim trenerom. Imaju neverovatne šutere, mnogo iskustva, neki su u NBA, neki su u Evroligi... Vidi se da imaju hemiju i morali smo da 'guramo' jako... Nisam zadovoljan kako smo otvorili, dali smo im mnogo lakih poena i to je bio jedan od ključeva u drugom delu, jer im to nismo dopuštali i jer su morali da rade za svaki šut", rekao je selektor.

Potom je govorio i o detaljima kojima nije zadovoljan.

"Trebalo je da završimo utakmicu ranije. Imali smo nekoliko puta osam i 10 poena prednosti. Pogodili su važne šuteve. Očekujem mnogo više od klupe. Moraju da daju energiju, znanje, da ne ulaze ofanzivno orijentisani, već da razmišljaju o odbrani i o tome šta mogu da doprinesu".

Đorđević je otkrio i jedan detalj na kojem je FIBA insistirala u pripremi ekipa za ovu utakmicu. U sklopu toga, poručio je i da očigledno nije bio zadovoljan suđenjem.

"Do 12.30 sinoć su nas zadržali, da bismo gledali video koji je FIBA pripremila o flopingu, zabrani pomeranja noge šutera ("Kurtinaitisov potez, ko se seća") i ništa od toga nisam video na parketu danas. Nisam video da moji igrači padaju i glume. Nijednog! A upozorenje je dobio moj igrač, Milan Mačvan, kada je bio fauliran! Za mene je ovo jaka poruka, za sve! Takmičenje je počelo, posmatrajte, skoncentrišite se i dajte nam najbolje što možete. Ovim danas nisam srećan", dodao je Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC