• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Samo nam je ljubav potrebna

Vujošević: Volio bih da su do ulaznica za Arenu došli oni koji imaju energiju i ljubav da iznesu ekipu da prevaziće svoje realne okvire.

 Vujošević: Samo nam je ljubav potrebna Izvor: MONDO

Partizan se poslije prvih utakmica četvrtfinala Evrolige vratio iz Tel Aviva sa odlični rezultatom. Crno-bijeli su u prvom meču napravili "brejk", pa je prednost domaćeg terena sada je na strani beogradskog kluba.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je na aerodromu "Nikola Tesla", po povratku crno-bijelih iz Izraela, da su u dvomeču sa Makabijem uradili mnogo više od očekivanog, ali da ih borba, u kojoj Makabi zadržava ulogu favorita, tek očekuje.

"Uradili smo više nego što smo se nadali kada smo krenuli u Tel Aviv", počeo je trener srpskog šampiona.

"Ono što mi se ne sviđa, stvorena je atmosfera da će Makabi lako da padne u Beogradu i da je ta pobjeda u prvoj utakmici pokazala da je sasvim normalno da se dva puta dobije u Areni. Zaista nije tako", upozorava Vujošević.

"Vidjeli ste i drugu utakmicu. Oni su bili agresivni kao pirane i dozvoljeno im je bilo da igraju na takav način. Makabi neće birati sredstva i način da tih 6.000 ulaznica koje su kupili za fajnal-for budu iskorišćene za njihove navijače", dodao je stručnjak, koji se sa crno-bijelima treći put uzastopno plasirao među osam najboljih klubova Evrope.

Vujošević vjeruje da Partizan može do pobjede samo uz pomoć navijača koji su spremni da u Areni ulože svoju energiju i pokažu ljubav prema klubu.

"Mi imamo svoje želje, ambicije, snove... Biće veoma teško da se to realizuje. Znam da je Arena rasprodata za prvu utakmicu, ali volio bih da do ulaznica nisu došli samo oni koji imaju para, već oni koji imaju energiju i ljubav da iznesu ekipu da prevaziće svoje realne okvire. To je jedini način da se ta utakmica dobije."

Trener Partizana nije želio da komentariše suđenje na drugom meču.

"Kada kažem da su bili agresivni kao pirane, to nije samo u pozitivnom smislu."

Vujošević priznaje da je i u klubu, kao i kod javnosti, podignut prag očekivanja. On je uozorio da prevelika želja često zna da sputa na putu ka cilju i da je najbolje da se ekipa rastereti.

"Bilo bi dobro da se rasteretimo i da počnemo da razmišljamo na neki rezonski način. Prvo je bio veliki uspjeh da sa ovom ekipom uđemo među 16. Sada smo ušli među osam, borimo se za fajnal-for, dobili smo jednu utakmicu na gostujućem terenu i to je fantastičan uspjeh. Ali, stvarati euforiju nije dobro, nije funkcionalno i nije pošteno", zaključio je Duško Vujošević.



Poslije prvih utakmica sa Makabijem zadovoljan je bio i junak u pobjedi Partizana Dušan Kecman.

"Odličan skor poslije dvije utakmice u Tel Avivu", istakao je iskusni košarkaš.

Kecman smatra da im je "brejk" ulio dodatno samopouzdanje pred treći meč u Areni, gdje Partizan ima šansu da pred svojim navijačima eliminiše "ponos Izraela". On je dodao da bi objeručke prihvatili 1:1 da im je taj rezultat neko ponudio prije utakmica u Tel Avivu.

"Milim da ćemo se spremiti i odigrati mnogo bolje nego što je to bio slučaj u drugom meču. Makabi je poslije prvog poraza imao određenu reakciju, što je bilo i za očekivati. Mi se nismo snašli... Imamo dovoljno vremena da se spremimo za treću utakmicu."

Kecman se složio sa trenerom Vujoševićem da je Makabi i dalje favorit za fajnal-for.

"Naravno, oni su i dalje favoriti. Znamo o kakvoj je ekipi i tradiciji riječ. Moramo da ostanemo hladne glave i da se spremimo za utakmicu u utorak", završio je Dušan Kecman.

Serija se igra na tri dobijena meča.

Partizan i Makabi odigraće još najmanje dvije utakmice. Ti dueli igraju se u utorak i četvrtak u Beogradskoj areni.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC