• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlovi u Sinan Erdemu: "Znamo što smo došli ovdje"

Autor mondo.rs

Na dan selidbe u drugu halu, Đorđević kaže da su svi u ekipi oprezni, mirni i da još nema razgovora o medaljama. "Nemamo prava na to!", poručuje selektor.

 Aleksandar Đorđević pred meč Srbija- Mađarska Eurobasket 2017 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prvi od svoja dva slobodna dana na Eurobasketu "orlovi" ne koriste za odmor.

Izabranici Aleksandra Đorđevića u četvrtak su pobijedili Belgiju, zatim saznali ime protivnika u osmini finala, pa se vratili u hotel, koji su napustili u petak ujutro, zbog selidbe u drugi kraj Istanbula.

Poslije pet mečeva u "Ulker sports areni", domu Fenerbahčea, reprezentacija Srbije danas popodne ušla je u halu "Sinan Erdem", u kojoj će biti odigrana završnica Evropskog prvenstva, počev od subote.



Na početku priprema za nedjeljni meč protiv Mađarske (14.15 časova), stanje u ekipi je redovno.

"Već sam i sam sebi dosadan, ali ne smijemo da se opuštamo ni protiv koga. Štaviše!", rekao je selektor Đorđević na početku razgovora sa novinarima.

"Poštujemo narednog protivnika, znamo njihove kvalitete, vrline i na nama je da ih limitiramo najviše moguće. Oprezni smo, koncentrisani, znamo što smo došli ovdje, zbog ovoga smo se spremali. Prvi smo u svojoj grupi, oni u četvrti u svojoj i sigurno da ima neke razlike, a na nama je da te razlike iznesemo u našu korist", dodao je on.

Na Đorđevićevom "skeneru", Mađari izgledaju ovako:

"Ekipa su koja ima dva lidera, (Adama) Hangu i (Davida) Vojvodu. Imaju trenera Stojana Ivkovića koji dugo radi sa njima i poznaju se jako dobro, a (Akoš) Keler na poziciji centra daje im izuzetnu snagu. Moramo da im zaustavimo napadačku tranziciju. Kad se igrač kao Hanga digne, donosi im ekstra kvalitet. Svjesni smo toga i na nama je da to limitiramo".

"LETONCI ME NISU IZNENADILI"

Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Srbije uživo su u četvrtak ispratili epilog borbe za konačni plasman u Grupi D i videli sjajnu partiju Letonaca protiv Turske

"Gledali smo meč sa strane. Letonija je, govorio sam to i pre, po mom mišljenju možda i najbolji šuterski tim na prvenstvu. Oni imaju talenat za svaki respekt, neću da kažem da su sa lakoćom izašli na kraj sa Turcima, ali odigrali su vrhunsku utakmicu. A, počeli su sa odbrano i fizičkom igrom, drugim aspektom koji su doneli na Eurobasket ove godine", nizao je Đorđević pohvale na račun baltičke selekcije.

"Porzingis dominira, Tima na poziciji 'tri' daje fizičku snagu i bekovi imaju izuzetnu šutersku moć, počev od Blumsa koji se 'probudio'. Ne znam da li ste videli meč pre toga, protiv Rusije, on je dao dva poena i to u poslednjim minutima. Tačno se vidi da su dobro spremni. Uopšte me nije iznenadila njihova utakmica protiv Turske", priznanje "Sale Nacionale".

Uoči odlaska na trening sa ekipom, novinari su pitali Đorđevića da li se među "orlovima" sada češće priča o medalji.

"Ne, koncentrisani smo na svakog sledećeg protivnika. Ne razmišljamo o tome. Nemamo prava na to", jasno je podvukao Đorđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC