• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fleming: Šruder i Tajs odigrali vanserijski

Autor mondo.rs

Selektor Nemačke Kris Fleming ponosan na svoje igrače posle plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Nemačka je pre početka Eurobasketa smatrana jednom od slabijih selekcija u grupi B, koja će morati da se pomuči kako bi zauzela jednu od prve četiri pozicije i prošla u osminu finala.

Predvođeni Denisom Šruderom, igrajući timski, naročito jako u odbrani, Nemci su počeli EP sa skorom 3-1, izgubili od Litvanije u direktnoj borbi za prvo mesto u grupi, a onda nadjačali Francusku na početku "nokaut" faze - 84:81.

"Ponosan sam kako su moji igrači odigrali. U početku meča smo imali dobre pozicije za šut, nismo mogli ništa da pogodimo, ali momci su nastavili da se bore i da veruju. U jednom trenutku treće četvrtine, video sam da su shvatili da imaju utakmicu u rukama", izjavio je selektor Kris Fleming.

"Radili smo dobar posao u odbrani, a onda nas je krenuo i šut, koji nam nije bio jača strana na ovom turniru. Denis (Šruder) i Danijel (Tajs) su odigrali vanserijski. Jedva čekamo sledeću utakmicu, videćemo protiv koga".

Šruder je nanizao 23 poena i osam asistencija, iako je bio u fokusu protivničke odbrane.

"Znao je šta će se dešavati, da će udvajanjima pokušati da sklone loptu iz njegovih ruku, da će ga usmeravati u levu stranu... U prvom poluvremenu nije pogađao, nisu svirani ni neki faulovi nad njim, ali je ostao miran. Nije forsirao, išao je na prodore, razigravao ostale igrače, davao im veru da mogu da pobede. Za mene je ovo bila njegova najbolja utakmica na turniru, u kojoj je najzrelije do sada predvodio ekipu".

Nemci čekaju boljeg iz nedeljne utakmice Španija - Turska.

"Naravno da mnogo poštujem Španiju i njene igrače. To je neverovatna ekipa, ali tek treba da se igra. Turska je autsajder, međutim, siguran sam da će pred svojim navijačima pružiti jak otpor. Radije bih sačekao kraj utakmice za priču o tome".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC