• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija čeka "orlove"!

Autor mondo.rs

Istanbul nije Helsinki, a osmina finala nije isto što i utakmice u grupi...

Posle Slovenije (Igor Kokoškov - Juta) i Nemačke (Kris Fleming - Bruklin), u četvrtfinale Eurobasketa plasirala se još jedna reprezentacija čiji selektor je asistent u stručnom štabu NBA tima.

Etore Mesina, pomoćnik Grega Popovića u San Antonio Spursima, spremio je pravu taktiku za poletnu selekciju Finske, a Italija je vodila svih 40 minuta, do konačnih 70:57 (30:17, 18:12, 10:13, 12:15)!

Ko je u ovoj utakmici igrao svoju igru, vidi se i po tome što je napad "azura" bio u skladu sa njihovim prosekom iz grupe (69,2 postignutih poena), dok su Finci nakon 85,2 poena po utakmici pred njihovim navijačima u Helsinkiju, spali na dve trećine tog učinka. Jasno je da njihova odbrana nije mogla da nadoknadi toliki manjak ofanzive.

Italijani će se u sredu sastati sa boljim iz duela Srbija - Mađarska.

ITALIJA: Heket 10 (6sk, 2as, 3ukr), Belineli 22 (trojke 5/8, 4sk), Aradori (4sk), Filoj 4, Biliga 6 (5sk), Meli 10 (5sk, 3as, 3izg), Kuzin, Ćinćarini, Abas, Baldi Rosi 3, Burns, Datome 15.

FINSKA: Koivisto 5, Haf 6 (6sk), Li, Salin 11 (8sk, 3izg), Koti 4, Koponen 13 (3izg), Nutinen, Raniko, Lindbom, Markanen 4 (3sk), Vilson 8, Marfi 6 (5sk).

Italija - Finska, Eurobasket 2017 osmina finala
Izvor: Youtube/FIBA


"Azuri" su šokirali Fince pogodivši prvih šest šuteva za tri poena, što im je u 9. minutu donelo vođstvo od 30:15.

Do kraja meča su postigli još samo tri trojke, poslednju u 24. minutu, ali su odbranom bez problema nastavili da kontrolišu utakmicu.

Posle maksimalnih 53:33 u 23. minutu i 56:36 minut kasnije, oba tima su zapala u bezidejni period, koji je za Fince potrajao pet, a za Italijane šest i po minuta.

Trojke Koponena i Koivista u finišu treće, pa serija koševa Džamara Vilsona početkom četvrte četvrtine, dali su Skandinavcima određenu nadu u preokret, ali najviše što su se približili bilo je 64:55 tri minuta pre kraja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC