• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makabijev "čarobnjak" opet u Beogradu

Kada avion iz Tel Aviva u nedjelju kasno uveče aterira na pistu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", Endrju Viznevski će se naći kod kuće.

 Makabijev "čarobnjak" opet u Beogradu Izvor: MONDO

Njujorčanin u timu Makabija, prvo evropsko iskustvo je stekao u Crvenoj zvezdi, kada ga je ljeta 2003. godine angažovao Zmago Sagadin.

Osjetio je tada atmosferu "vječitog derbija", kasnije je protiv Partizana igrao sa Cibonom, a sada kao član izraelskog prvaka pokušava da crno-bijelima sruši san o nastupu na Fajnal foru Evrolige.

Iako već šest godina nije stanovnik Beograda, popularni "Viz" (čarobnjak) sjeća se mnogih detalja sa ulica glavnog grada.

"Ne vjerujem da ćemo imati vremena za izlazak, ali ako bih mogao da sačinim turu, krenuli bismo sa ručkom u 'Mom šeširu'. Pamtim i najbolji lokal za hamburgere, nizbrdo, pored Crvene zvezde, gdje je tvrđava", prisjetio se nedavno uklonjenog kioska "Loki" u Gospodar Jovanovoj.

"Šteta, tu su bili najbolji hamburgeri, ili pljeskavice, kako ih vi zovete. Večernji provod bio bi u 'Stefan Braunu'", rekao je Viznevski novinaru "Večernjih novosti" u Tel Avivu.

Ipak, ova posjeta Beogradu će biti sve samo ne turistička.

"Nisam imao prilike da igram u Areni, ali dobro znam kakvi su navijači Partizana i kakvu atmosferu mogu da naprave. Izuzetno cijenim trenera Vujoševića, koji godinama pravi sjajne rezultate i u isto vrijeme stvara odlične igrače".

"Trebalo bi da se okrenemo našoj igri, da pokušamo da ne podlegnemo pritisku. To znači da odigramo kao u prvom poluvremenu prve utakmice i u cijeloj drugoj. Da pobijedimo dva puta i eto nas na Fajnal-foru! Šalim se, lako je to reći".

Viznevski kaže da ekipu Makabija nije uhvatio strah poslije poraza na startu četvrtfinalne serije.

"Znali smo da smo loše odigrali drugo poluvrijeme i da smo sami krivi što je Partizan uspio da preokrene rezultat. Oni sada imaju meč-loptu, ali i veći pritisak. Ako bar jednom izgube, opet smo mi u prednosti".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC