• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superligaši čekaju žrijeb i pojačavaju se

Izvlačenje takmičarskih brojeva ekipa i žrijeb za Superligu Srbije biće održani u ponedjeljak u 13 časova u srpskoj Kući košarke.

 Superligaši čekaju žrijeb i pojačavaju se Izvor: MONDO

Na sajtu Košarkaške lige Srbije (KLS) objavljeno je da će tada biti utvrđeni i termini odigravanja utakmica Superlige, kao i plej-ofa za titulu državnog prvaka.

Učesnici elitnog srpskog takmičenja biće Partizan, Hemofarm, Crvena zvazda, Radnički iz Kragujevca, FMP Železnik, čačanski Borac, pančevački Tamiš i valjevski Metalac. Igraće se po dvokružnom bod-sistemu, svako sa svakim.

Četiri najbolje ekipe igraće plej-of za titulu i ujedno osigurati nastup u NLB ligi 2010/11.

Neki timovi ući će u Superligu sa izmenjenim sastavima u odnosu na početak sezone.

Crvena zvezda je dovela talentovane bekove Dušana Katnića i Stefana Stojačića iz Mega Vizure, koji su prošli sve mlađe reprezentativne selekcije, dok su klub napustili Filip Videnov i Majk Tejlor, a neizvjestan je ostanak kapitena Vuka Radivojevića.

Pobjednik KLS, Borac je angažovao centra Filipa Vukosavljevića iz zrenjaninskog Proletera i tako popunio poziciju na kojoj je bio deficitaran.

Tamiš je angažovao plejmejkera Nemanju Kovačevića, ranije člana Lajonsa, koji je ovu sezonu počeo u kragujevačkom Radničkom. Pančevci su se pod košem pojačali Vukom Ivanovićem (Helios).

Metalac će poslije "pleja" Jovana Teodosića i centra Mileta Ilića, po svoj prilici, angažovati i veterana Ištvana Nemeta, kao i krilnog centra Ivana Maraša iz Budućnosti.

Ranije želje Valjevaca, Žarko Rakočević i Radovan Marković, ostali su u sadašnjim klubovima - Rakočević u sarajevskoj Bosni, a Marković u Tamišu.

Još je nejasno da li Dragan Simeunović ostaje trener. Poslije neuspjelog dogovora o povratku Vlada Đurovića, kormilo bi mogao da preuzme nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Vladimir Đokić, koji je spasao ispadanja Mašinac iz Kraljeva.

Đokić je igrao u Studentu i Metalcu, potom u Spartaku, Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Partizan je koncentrisan na četvrtfinale Evrolige, FMP Železnik oslanja se na svoju Školu košarke, a Radnički se za sada ne oglašava na polju transfera.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC